onsdag 30 september 2009

Äppelpyramid!

Man får sina idèer på saker man vill göra...
Jag hade fått tanken att jag skulle göra en äppelpyramid. Sagt och gjort, igår plockade jag vildäpplen ock skred till verket... Måste säga att jag blev riktigt nöjd!
Hur gjorde jag då? Först formade jag en strutform av hönsnät som jag stack djupt ner i gjutjärnsurnan (det blir ganska tungt). Sen stack jag tjock ståltråd igenom varje äpple som jag böjt till som hårnålar, u-form. De stack jag sedan genom varje äpple och efterhand som jag byggde på äpplena på höjden så stack jag trådarna genom de andra äpplena så att de förankrade varandra. Mellan äpplena petade jag in lammöronsblad. Lite pyssligt, men kul.
Trevlig onsdag!

tisdag 29 september 2009

Hösthyllning!


Vilken skillnad på väder det kan vara, - ena dagen viner vinden och regnet vräker ner och hösten är total och nästa dag skiner solen och glittrar i träden... Såna dagar kan man inte annat än tycka att allt är underbart vackert!
Nypon och löv i en spann...en korg med äpplen...enkelt och höstfint...



Idag morse körde jag förbi de här korna,- kunde inte låta bli att stanna och ta kort! Jag tror jag tycker det mesta är vackert nu...*hihi*, men visst är kor lite söta?! De tyckte det var spännande när jag plockade fram kameran!
Best friends? Kanske från Bregott fabriken?


Höstiga hälsningar från mig!

söndag 27 september 2009

Säng på hjul...


När vi flyttade in här i huset för flera år sedan så fanns här många sängar eftersom Sydkraft som var dåvarande ägare använde det som kursgård/representationsvilla. En del av sängarna fann nya platser och så blev det en över, som bara varit i vägen,- tills nu ...
Nu har den fått hjul (köpta på IKEA) och ny klädsel. Tanken är att den ska fungera som soffa mot väggen med lite kuddar eller så kan man dra fram den mot TV;n när man vill spela X-Box och allt vad det nu är... Flyttbart med andra ord! Ibland är det bra att försöka göra något av det man ändå har. Lampan är också från IKEA och tillhör höstens nyheter, (tror den hette Filllsta).

Sen har jag fått min första sura kommentar. Kan säga att jag vetat att det bara varit en tidsfråga eftersom jag sett många av mina favoritbloggar få liknande surt, onödigt... Jag valde att ta bort den, slänga den i soptunnan där den hör hemma!
Jag vill att min blogg ska handla om sånt som intresserar mig och inspirerar mig,- min butik, vårt hem, andras hem, gammalt och nytt, blommor och trädgård och sura kommentarer tycker jag inte hör hit. Och om du fortfarande undrar, du som skrev, så visst det är klart att jag är perfekt.... givetvis!!!
Alla ni andra som skriver så rara kommentarer och som ger mig så mycket tillbaka genom era bloggar och även alla andra gulliga männsiksor som tittar in, trevlig söndag!
Kram!

lördag 26 september 2009

Pippi på hösten!

Härifrån har vi badat många gånger i sommar. Sprungit utefter bryggan och hoppat i med full fart. Idag morse när jag öppnade fönstret i sovrummet såg det ut så här... Inga mer bad i år! Nu är det lövens sista dans som gäller, höst på riktigt.

Ni vet väl att det är modernt med fåglar i höst? Jag har ju pippi på kransar så vad är lämpligare än att hänga den på holken...!!

Här i helgen tänkte jag försöka ta det lite lugnt (hur nu det ska gå till..?!) och kurera förkylning. Tänk om man skulle gå och lägga sig och läsa en tidning mitt på dagen... Jo tänka kan man ju alltid! Jag har sååå svårt att få ro till sånt på dagtid...Vill hela tiden vara i farten och uträtta saker. Det är då jag mår bäst. Så när jag tänker efter ska jag nog gå ut och räffsa lite löv i alla fall!! I den vackra hösten...
Trevlig hösthelg!

fredag 25 september 2009

Antik & Kuriosa på gården...

Hej Svejs!
Idag får ni hänga med in i vårt Antik & Kuriosa. Vi slog upp dörrarna här i onsdes, tänkte att ni också skulle få en liten tur...

Inte alla gillar ju gamla saker, men när de som normalt inte faller för sånt kommer in i butiken och säger att där är så mysigt ute,- då blir man glad!!! Jag har försökt få till en känsla av det lilla extra och inte bara opersonligt uppställda saker. Lite blommor till det hela, frukt i skålar och en ombonad entrè gör att man känner sig extra välkommen eller hur?!
Hoppas ni har sol och trevliga helgplaner!
Kram!

torsdag 24 september 2009

Lärk på rad...

Det var ju de där lärkkransarna jag dillade om igår som ni kanske minns,- om ni brukar kika in här förstås...
Enklaste möjliga form av krans är det!
Just nu är lärken mjuk och böjbar så vill man forma kransar av hela dess grenar går det utmärkt. Bara att böja till i den storlek man tänkt sig. Jag ville ha lite större kransar eftersom de skulle sitta på kala armeringsnät där det så småningom ska växa upp klätterväxter. Böjde till i någorlunda rund form och fäste ihop med spoltråd på diverse ställen för att det skulle hålla ihop. Lagom rufsiga och SNABBT gjorda!
Klart!
Fotriktiga skor är det som gäller här!

Här på gaveln sitter de nu,- här kommer att fyllas på med julgranar så småningom.... Ni vet man har redan tankarna åt det hållet, för snabbt går det!
Grinden har min bror gjort, tur att det finns arbetskraft i familjen! Ett eget företag är inte lätt att ro iland själv!
Hoppas ni har en fin torsdag! Kram!/

onsdag 23 september 2009

Höstmys!

Idag har jag skyltat om, - tagit fram hösten i form av plädar, braskorg, fågelmatare, ljusstakar och annat mysigt för den rätta höstkänslan. Nu vill man boa in sig, kura varmt...Ute blåser det höstvindar och löv, dags att gå ut och samla vackra löv kanske..? Jag plockade lite idag morse, men många av de fina löven hade inte blåst ner ännu...
Utanför affären har vi en korg med äpplen och en skylt "Varsågod". Lite äpplen försvinner det...roligt om folk vill ta! Vi kan inte äta alla själva..! Och så kan man slösa med dem i dekorationer förstås.. Har en tanke om att göra en pyramid av äpplen i en gjutjärnsurna, men mer än en tanke har det inte blivit...

Idag har vi annons i Lokaltidningen, tyckte den blev riktigt fin...


Nu ska jag göra kransar av lärk, något jag påbörjade igår, men aldrig hann avsluta. Tänkte de skulle hänga på armeringsnätet på gaveln av butiken, man måste ju ha det lite mysigt eller hur?!!
Kram!

tisdag 22 september 2009

Alla dessa kransar...

Idag åkte stövlar och benvärmare på! Kändes som att värmen flytt sin kos och mot taket droppar regnet...
Det är en annan sida av hösten idag!
Plockade vackra snöbär, lite lammöron och blå hortensia...
Nu ska jag ut i uthuset och greja! Hoppas ni har en fin dag!
Kram!/ ♥

måndag 21 september 2009

Som en Septembersaga...


...är det just nu, vackert så man får nypa sig i armen...
Igår eftermiddag var jag ute i trädgården och grejade, tog givetvis lite kort... Så mina kära vänner,- här bor vi...i Bolagsvillan...häng med på en liten hösttur!

Här har jag mitt krypin för redskap, krukor och allt man behöver till trädgård och pyssel där...

Mysig gammal dörr, och den fina cotoneastern som får dessa ljuvliga röda höstbär!

Mina sommarblommor sitter fortfarande i krukorna, snart dags att byta!! Fuchsiorna på stam är nästan dolda bakom den grå helichrysumen!

Som små hjärtan...fint i kransar... (benved).


Våra barn tyckte vädret var så fint igår att de badade från bryggan!!! (burr)

På andra sidan uthuset växer humlen, en klättrare mot himlen!

Rostiga detaljer,- denna fick jag när jag öppnade nya butiken, som tulpanen i min logga.
Och så de vita rönnbären, rekommenderas, så himla vackert!

Trevlig måndag! Kram!