måndag 31 augusti 2009

Formex

Så var man hemma från ett givande storstadsbesök och Formex mässan! En massa ordrar är lagda på saker som jag givetvis bara längtar efter att få hem till butiken!
I entrèhallen möttes man av en uppbyggd tågstation i vintage stil. Temat var Vintage Travel.
Så fina färger...
Här fanns sammansatt produkter från en del olika utställare på mässan. Jättesnyggt!!! Att bara gå på Formex en dag är väldigt stressigt... Man hinner absolut inte titta på allt. Just här i entrehallen var det en riktigt kort kik..., tyvärr... Hade man haft mer tid kunde man också lyssnat på föredrag, vilket är väldigt intressant tycker jag. Men det var inte ens tid för mat....! Måste nog ta två dagar nästa gång, fast det sade jag sist också, *ler*. Nåväl, vi gav järnet för att hinna vad vi måste hinna!! Man har alltid en del favoriter i förhand och sen vill man också hitta nya leverantörer. En ny som stod på min önskelista var Vintage by Fé. Underbara klockor att hänga om halsen i just vintage stil som jag sneglat på hela våren. Här hängde de med i utställningshallens entrèmonter.
Några sjalar slank med i den beställningen också...sååå snygga!

Postlådan här under fanns i Two Faces monter. Passar hos en trädgårdsälskare...! Kanske kan vara något att beställa till våren...Design and Countryhouse. Kolla in Annas blogg! Här beställde vi vackra väggord, lampkjolar, stolsöverdrag, hyllor mm.


Sen har vi danska Trendkompagniet. Härifrån kom det varor på eftermiddagen innan vi gav oss iväg mot Formex...


Läckert från House Doctor.

Tapeten är bara så fin! Och så snyggt när den är infälld i panelen...

Fina, stiliga, tjusiga PB HOME! Här handlar vi givetvis! Här träffade jag också en gammal kär vän från blomsterskolan som numera jobbar för företaget. Sååå kul att ses efter 11-12 år...(?!!?)!

Här har vi Olsson & Jensen. Ytterligare en favorit som jag sett fram emot. Här blev det diverse läckert inhandlat...bla några av kuddarna som ligger på divanen, tjusiga lampor mm.

Förutom de ovan nämnda så blev det ny keramik i höstfärger från Gerbera, där för övrigt Monika Ahlberg stod och visade upp sin nya matbok, underbara kort från ett norskt företag som hette Sagen Vintage, läckert från Florideco, rostiga sköna saker att ha ute, från Öland, namnet på företaget har fallit bort..hm..,- som ex stora änglar att sticka ner i urnor/krukor, stoora kungakronor för trädgården mm mm. Ja, en massa fint helt enkelt från flera företag!
Idag är dagisstängt pga av planeringsdag så lilleman och jag är hemma nu, medan stora tjejen är i skolan. Vi tänkte snart ta och cykla upp till affären...
Och sen på söndagen då...
Jo, då var vi på Zetas Handelsträdgård. Vilket ställe! En sann njutning för själen! Jag lovar att kameran gick varm*! Bilder blir det nästa gång! De kan knappt hålla sig kvar i kameran tills dess!!
Trevlig måndag! Tack för de fina hälsningarna under helgen!

torsdag 27 augusti 2009

Bakom butiken

Bakom dessa dörrar håller jag på och grejar mellan varven. Här ska vi ha Antikt & Kuriosa och dörrarna sitter på längan som ligger bakom butiken.
Här är utröjt, målat och saker börjar komma på plats. Men som allt annat tar det sin lilla tid, det går ju inte att stå här hela dagarna!
Känns nästan som att hålla på i en lekstuga när man är där ute och grejar, *ler*. Lekte nämligen också här som barn ,-med dottern i huset. Inte hade jag trott då att jag skulle stå här trettio år senare och ha det som egen butik!
Märkligt vad säcken knyts ihop!
På gården blommar det så fint just nu. Här är härligt att vara, sitta och dricka sitt eftermiddagskaffe eller bara njuta.
Många som ser det säger spontant att här borde ni ha cafè! Det har ju vi också tänkt...Men med de krav som ställs bara för att få servera kaffe och kaka så är det tveksamt. Bla så måste vi ändra i planlösningen invändigt.
Men visst vore det idealiskt.
Dock så ska man också hinna med...och det är ju en helt annan historia...!
Minns ni hur det såg ut här i våras när vi började gräva och ändra? Titta här!

Jag älskar prydnadsgräs!

Och har ni inga rudbeckior i trädgården, skaffa det! Det är mitt lilla tips!På lördag har vi stängt i butiken för då befinner vi oss på Formex i Stockholm! Ska bli så kul! En massa nytt ska beställas! Så därför önskar jag er en trevlig helg redan idag!

onsdag 26 augusti 2009

Rönnbärsgirlanger

Igår blev det fixat i ett annat fönster där hemma.
Denna tid på året brukar jag greja lite extra i fönstrena. Kanske tom putsa dem! *ler* Där är jag inte världsbäst,- det ska villigt erkännas!!!
Under sommaren har jag inget större intresse av vad jag har på fönsterbrädorna, då är jag hellre ute, eller flyttar lite möbler... Men nu när vi går mot hösten vill jag göra det lite extra mysigt. Skaffa nya blommor, krukor, gärna någon ny lampa... Man boar väl in sig lite kanske!
Igår blev det rönnbärsgirlanger, och lite höstblommor i silverkrukan från Affari som jag gillar skarpt. Dekorationsäpplen... Och ett vanligt!
När jag var klar hade det mörknat ute och barnen hade gått och lagt sig, men inte somnat. Äldsta flickan kom ner och tittade (hon är väldigt intreserad av allt mitt pysslande) och oj så fint det var, nästan lite juligt, sades det med tindrande ögon....
Fast julen tänkte jag vänta med förstås! (Men rött och vitt blev det ju!)
Hoppas ni får en skön onsdag!/ Kram!

tisdag 25 augusti 2009

Pumpor...

Jag som älskar alla tecken på sensommar och höst njuter verkligen nu. Det är så vackert och det finns så mycket att skörda och använda sig av på olika sätt. Igår blev det lite prydnadspumpor. Gillar att lägga sådana inne på brickor och i fönsterkarmar. Finns så många läckra färger och former! Grönvita nöjde jag mig med för egen del. De gula får vänta lite där hemma. Tar dem gärna när träden också börjar anta den färgen...
Sovrumsfönster...Gamla saxar i en glasburk, en viol i en gammal såskanna... Jag hade kunnat ägna hela dagarna åt att ändra om och plocka med mina saker *ler*, men det räcker ju tiden inte till!
Läckra pumpor!
Kanske man skulle ta och baka en god äppelpaj ikväll?! Ute kan man inte vara för där biter myggen, helt sönderbiten efter helgens slit i trädgården...
Trevlig tisdag! / Kram!

söndag 23 augusti 2009

Sköna Söndag!

Sköna lata söndag!
Idag blir det en dag på hemmaplan med en massa trädgårdsarbete och förhoppningsvis mera sol. Här hemma håller vildvin, blåregn, rosor, humle och kaprifol på att växa över huset och alla dekoratioenr som SKA synas i trädgården syns inte längre. Det blir till att plocka fram sekatör och pumpa skottkärran för här ska röjas! Lite latande kanske man också hinner med...Lilla Elsa vet hur man gör. Man bara sträcker ut sig på soffan... Och om vädret tillåter kanske det blir ett dopp från bryggan också, gäller att passa på så länge det går att bada i hyffsad temperatur!
Favoritfiltar just nu. Mormorsfilten i mintigt grönt mot den lavendelblå med rosa rosor. Gillar lager på lager och när det bryter lite i färgerna så det händer något. Dessa färger gillar jag skarpt!
Också blev det förstås en krans i går...
Hoppas ni får en riktigt skön söndag! Nu ska här röjas!

torsdag 20 augusti 2009

Måla hela världen...

Eftersom jag är inne i kransskapartagen så blir det ännu en krans idag (och det blir mest troligt fler ett tag framöver..*varning*)
Ikväll blev det syrenhortensia, som är en klar favorit denna årstid, och hasselnötter som ramlat ner från träden. Ekorrarna brukar ha fest här och fara mellan träden!
Idag när solen lyst från klarblå himmel har jag stått inne och målat. Jag tror jag bor i en färgburk snart. Målar för glatta livet för att få till möbler som ska stå ute i "Antik/ Kuriosa" längan.
Sen har vi fått en rolig förfrågan från en färgaffär på annan ort som undrade om vi ville ställa ut någon möbel vid deras entrè där de sedan tapetserar upp en bakgrund så att det passar ihop. Klart vi ville!! Jag fick då också tummen ur och for till tryckeriet för att beställa lite snygg reklam! Behändiga flyers med text och bild som kan ligga framme och tags i naturpapper som är snyggt att knyta med rep på möbler och dekorationer.
Vacker smulig hortensia, -så här blev det på trappan!
Önskar er en skön fredag!

onsdag 19 augusti 2009

Kransbindartider!

Överallt så här års ser jag "kranspotential". Naturen svämmar över av vackert. Kanske därför jag gillar denna säsong så mycket! Sagt och gjort efter kvällsmaten tog barnen och jag en liten cykeltur och plockade "skruttäpplen" (som jag kallar dem) och lite rönnbär. Var bara tvungen att binda en krans, det kliade i fingrarna..*ler*.
Perfekt kvällsväder för cykling var det. På vissa sträckor kändes det som att cykla rätt in i solen, varmt och bländande och hääärligt!
Nu har jag sagt till barnen att de inte får smälla för hårt i ytterdörren, då blir det väl äppelmos på trappan!!!
Jo just det, om ni undrar, detta är inte vår dörr..!
Trevlig kväll!