måndag 29 juni 2009

Möbler och blommor...

Sen jag började med bloggen så har det blivit väldigt mycket bilder...
Varje dag åker kameran fram, flera gånger om dagen. Varje ögonblick som har något vackert i sig blir till något som kameran helst ska fånga, en vinkel, ett ljus, en sammansättning, en känsla i något...det enkla, det lilla...det svårflirtade...
Sen sorteras det ganska kritiskt, att välja bilderna tar ofta längre tid än själva tiden det tar att göra inlägget! Idag hade jag tänkt att det skulle bli vackert från sommaren och min trädgård, där jag gärna hade tappat upp ett rosenbad åt mig själv, men det blir från butiken istället. Där blev det svettigt idag när jag skrapade möbler för fullt..!

Allt för idag! Kram!/

söndag 28 juni 2009

Öppna fönster

Äntligen känns det som att sommaren kommit på riktigt! För första gången i år har bikinin åkt på och premiärdoppet nere vid vår brygga har gjorts! Riktiga sommarkänslor får man väl säga att man har efter denna helg...
Jag har en liten svaghet, (en bland många ska tilläggas!)... för kannor. Denna har den hääärligaste färg man kan tänka sig. Blir nog tvungen att skaffa en färgburk med samma nyans för jag vill ha mer av denna varan!
Favoriter i trädgården just nu är onekligen pionerna och rosorna. Flera olika sorter av varje blommar på en gång och på rossidan är det snart nya som tar över. Det surrar av humlor och getingar och minste man i huset har fullt upp att fånga exemplar till sin insektslupp!
Så varmt har det varit idag så man fått smita inomhus några gånger...här har jag satt blommor i sovrumsfönstret.
Enligt väderprognosen ska det bli en tropisk natt i natt, - så öppna fönster lär det bli!

Den japanska klätterrosen blandar sig med humlen och rosen Venusta pendula har fått ett eget fönster! Det växer så det knakar, (fast ingen gödning har de fått i år - stackarna...)
Önskar er en fin ny vecka!
Kram!

lördag 27 juni 2009

Fågeltryck

Denna samling tryck med tropiska fåglar av John Gould ropade jag in tidigare i veckan på auktion. De är tryckta 1955. Gould själv dog 1881 och kallades för Fågelmannen. När han verkade var den ornitologiska världen fortfarande ett outforskat område och efter sig lämnade han ett stort livsverk...
Jag är helt förälskad i dessa bilder! Så lycklig att det var jag som "fick" dem! Tre stycken kommer jag att behålla själv och rama in och resten kommer jag att sälja i min affär. Svårt bara att välja då alla är sååå underbara!!!

Nu ska jag ut i solen och lyssna på fåglarna!
Trevlig lördag!
Kram!
*tillägg, - samlingen består av fler tryck än jag tagit kort på...*

torsdag 25 juni 2009

Elva meter vackert vitt!

Ni som läser min blogg minns nog att jag rev bort den fula gamla plastmattan i hallen på ovanvåningen. Den hade jag retat mig på i alla år vi bott här, men det skulle isoleras under och det skulle vara nytt golv (inte mina åsikter). Till slut var det bara - nu eller aldrig ska "möget" ut!!! " Jag hade beklagat mig lite extra ett tag över denna hall och sedan var det bara en liten fråga som ledde till resultat; "Blir du väldigt arg om jag river ut mattan i hallen?"
Svar;- "Nej."
Sagt och gjort, då var det bara att börja riva och slita och kasta hela härligheten utför balkongen. Vilken skön känsla!! Rekommenderas! Jag kan säga att det bara var roligt heeela tiden!! Att rengöra och dra hundratals spik var en fröjd, bara jag blev av med det!
Nu är jag supernöjd!!! En fröjd att komma uppför trappan...och se elva meter vitt brädgolv...Härligt!

Nu vill jag hålla det så rent och fritt från plotter som möjligt! Lite tavellister och en hylla ska målas vita som sitter utefter väggarna.
Så här såg det ut...
Den gräsliga plastmattan och sedan golvet när jag kvistlackat det...
Därefter har jag grundmålat och målat det med vit blank golvfärg två gånger.



Det känns som sommar varje gång jag går på detta vita golv och hallen har fått ett helt nytt ljus.
Otroligt vad färg förvandlar...och vad det förvandlar vackert!
Kram! ♥

onsdag 24 juni 2009

Sommarfavorit i köket


Man har ju sina favoriter i köket. Ni vet såna där säkra kort som man kör med år efter år när man inte orkar leta nya recept, eller köra till affären för att fixa det där som behövs för att kunna baka! Ingredienser till den här kakan finns alltid hemma,röda vinbär i frysen, mannagryn i skåpet... och det är mannagrynen som är hemligheten...
Det gör att den smakar lite lyxigt som av mandelmassa!
Här är receptet;
150 gr margarin el smör, 2 dl strösocker, 1 ägg, 2.5 dl vetemjöl, 1 dl mannagryn, 2-3 dl bär
Rör socker och smör till en smidig massa. Tillsätt ägg, mjöl och mannagrynet sist.
Tryck ner degen i en smord form med löstagbara kanter. Tryck sedan i bären (otinade om de är frysta), så tätt som möjligt i degytan. Grädda ca 25-30 min i 200-225 grader. (Den ska inte se så färdig ut när man tar ut den!)
Servera med vaniljsås!
Mums!
I affären målar jag möbler för fullt! Den här kökssoffan försvann häromdagen, men jag tyckte den var så fin så den får vara med på lite bilder... Härligt fräsch blev den i ett tyg med vit botten och smala röda ränder.
Igår kom ett nytt lass med möbler hem och det som jag målar tar sin lilla tid. Många varv med penseln blir det! Och roligt är det att folk också köper det jag målat i läckra turkos! Så sysselsättning är det ingen brist på!

Golvet i hallen, där jag rev bort den fula plastmattan, är klart nu (om jag inte ska stryka med den vita färgen en tredje gång...) och det blev sååå fint! Nästa bilder som dyker upp blir från hallen och en nöjd målare!

Kram! ♥

söndag 21 juni 2009

Bolagsvillan


Hej på er i ljuva sommar Sverige!
Hoppas midsommar varit bra!
Här har det varit mestadels sol, glada barn, god mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära?! Inte mycket mer enligt mig.
På bilden ovan ser man vårt hus som helhet. Det är vår vackraste sida av huset som vetter ner mot vattnet. Några skrev till mitt förra inlägg att de tyckte det såg lite engelskt ut, - och det håller jag med om (så det var ju trevligt att inte bara jag tyckte det...). Och visst är det en skönhet till hus?! Jag bara älskar det! Kupan till vänster är ett tillbygge som gjordes förra året, det målades grönt i eftermiddags...klockan tre idag såg det ut så här...
När vi flyttade hit för elva år sedan så var här bara gamla barrträd runt huset och annat vildvuxet. Jag har alltid hållit på mycket i trädgården sen vi flyttade in. Något eller några nya land varje år. Dock inte i år. Känner mina begränsningar där; *tur det kanske*...!!! Man ska ju hinna sköta det också. Hade såna planer på färger redan från början vad gäller rabatterna, men det röda och gula som jag gillade förr, det börjar minska...inga favoriter längre. Helst ska det vara rosa, vitt, blått, purpur... Dock blommar de gula klängrosorna på framsidan för fullt nu...

Gold Stern...snyggt till rött tegel...så de får växa ifred även om de har "fel" färg!
Önskar er som tittar in en härlig ny vecka, med mycket sol!!!
Kram!

torsdag 18 juni 2009

Midsommartider...

Midsommar, vilket vackert ord!
Här innanför dessa vackra fönster är min favoritplats att sitta med datorn. Nämligen vid matbordet med utsikt över vattnet.Balkonglådan är gammal och från Sydkrafts tid, vilka var de som uppförde huset i början av 1900-talet. Eftersom lådan är både bred och lång så går det i en massa plantor. Den är väldigt nyplanterad och har därför inte riktigt hunnit växa till sig, men jag har planterat verbena, tvillingsporre, blomstertobak, hängpelargonier mm. I år har jag hållit mig till olika rosa toner och vitt, men jag är en sån som gärna vill prova olika kombinationer, vill absolut inte köra på samma år från år...Fast vad skrev jag nu...jag kör ju med fuchsior på stam varje år, en på var sida om ingången...*det fick jag snabbt äta upp...*! Just fuchsior blir helt magnifika under sommarens gång i detta läge som är förmiddagssol och sedan skugga. Sätt en fuchsia i full sol och den blir inte vad du förväntat dig när du köpte den. Rätt växt på rätt plats är jätteviktigt!
Under min balkonglåda gillar jag att ha växter med gröna lugna blad, så det inte blir för rörigt och plottrigt.
Idag har jag bundit midsommarkransar för nästan hela slanten. Och ni vet väl hur det var med skomakarns barn...
Så hur är det med floristens barn och midsommarkransar....?
Ja, vi får väl se om jag orkar två till...
En riktigt härlig midsommar till er alla!
Kram Mariette!