tisdag 8 december 2009

Mina favoriter julen 2009!

Gamla pepparkaksformar, gamla sockerkaksformar och mandelmusselformar är något jag gillar extra mycket julen 2009!

Fint att använda i diverse dekorationer som ex kransar, ljusgrupper, planteringar...bara fantasin som sätter gränserna... Komplettera med naturmaterial som kottar, mossa, vide, lökväxter, äpplen och olika slag av ris (nobilis, lummer, buxbom, mjuken mm). Det är mitt recept för vackraste personliga juldekorationen!


I mina fönster hemma i år är det amaryllis som gäller! Här i stora rummet blommar det återigen,- i mitten adventsljusstaken "Staffans Fålar", som blivit en sån där kär tradition att plocka fram. Om jag kör amaryllis i fönstrena, så är det hyacinter som gäller på borden,- bästa ljuva doften!

Vilken är din favoritjulblomma?

Trevlig tisdag!

15 kommentarer:

rosenskära sa...

Hej Mariette du ljuva! Vill bara klara ut en fråga först - har du dubbelt så många timmar på dygnet som alla vi andra eller sover du kanske max två timmar per natt?

Fattar helt enkelt inte hur du hinner med familj, butik, ta emot varor, binda kransar och buketter, skylta om OCH göra vackert i dina egna fönster i bolagsvillan OCH banka ut kakformar med dottern!

Det är väl jag som är lat och seg som vanligt, någon ska vara det också!

Min favoritblomma till jul? De gracila små amaryllisarna - jag är helt kär i dem, även om de första två jag köpte blev helt annan färg än den väntade!

Stor kram
Lena

Nu står det sanap här i ordverifieringen - då måste jag ju fråga också - gör du din egen senap månntro? ;)

Hulda sa...

Så fin den kransen var! Virkelig nydelig. Likte så godt vinduet ditt også, så fint med lysestaken og den skjønne amaryllisen.

Helen sa...

Hej!
Vilken jätte fin krans du har gjort och vilka bra tips, du är en person med fantasi det märks.
Mycket vackra bilder.
Kram/Helen

Jenny sa...

Hej söta du!

Åh vad vackert du har det!!
Har sagt det förr men dina kransar är det verkligen världsklass på!! I admire;)

Ha en trevlig onsdag,

kraam Jenny

Marie sa...

Hej Mariette!

Underbar krans och underbara bilder, du inspirerar, som alltid!

Mina favoriter bland julblommorna får nog bli hyacinterna och julrosen.

Ha en bra onsdag!
Kram Marie

Galleri Hönshuset sa...

hej på dig.
Så underbar krans, kul med formarna =)
Såsser är en av tjejernas efternamn. (Butiken ägs av två tjejer)=)

Ha en toppendag imorn. Kram Pirre

ANETTESHUS.COM sa...

Så vakkert!!! Hyasinter er nok min favoritt i julen. Jeg kjøper maaange i flere omganger i hele desembermåned;) Men amaryllis må jeg også ha.

Klem
Anette

Bitte sa...

Vilka vackra kransar... aaah :-). Bra idé att använda formar av olika slag till dekorationer och annat, själv har jag stått på huvudet i kökslådorna hur länge som helst för att leta efter en SPECIELL gammal pepparkaksform som sonen frågade efter, såhär tretton år senare... :-).

Min favoritjulblomma är nog julrosen, även fast den brukar vara svår att få tag på där jag bor. En annan favorit är vit amaryllis!

Kramar
Beatrice

hagagården sa...

Hej
Tack för titten,vilket underbart hus du bor iser helt fantastiskt ut.
kram o ha en go dag!!!
ninni

Jeanette Hornbeck sa...

Godmiddag sötis!
Dubbel amaryllis är min favorit, sätter 3 ihop i glasvas med hasselgrenar, mossa och lite frostigt glitter eller snö. Sen kör jag snitt, amaryllis, hyacinter och eucharis. Hyacinter och julrosor ute - hinner inte njuta av dem inomhus.
Idag ska vi klä granen och göra julskinkan.
Kram Jea

fröken knopp sa...

ljuvlig krans!!

även jag har dille på de där kakformarna..hihi..

ja du..amaryllis i hyasiner kan man ju aldrig få för mycket av..sen älskar jag de stora, maffiga vita azaleorna..mm..helst många!! :) o i uterummet svämmar det över av julrosor o tazetter!! Julen är blommor!!! hihi..en yrkesskada kanske..:)

varma kramar elin

Signe 1 sa...

Åhh vilken fin krans, underbar!!

Tack för info om ljusen oxå, hihi. Ja ikeas kvalité på ljus är inte det bästa ibland, har märkt det faktiskt...man får det man betalar för vissa gånger, fniss:-).

Ha en skön dag! Kram Sofia

UlricaA sa...

Min favvojulblomma är amaryllis...hyacinter är oxå jättevackra men hyacinter är rena döden för mig....hela systemet täpper igen och ja jag kan säga att gå in på blomsterlandet eller nåt sånt i juletid där det är määääängder med hyacinter det klarar jag bara inte tyvärr. Men amaryllis är jättevackert!
Kramar Ulrica

Viola sa...

Kan tro att det finns mkt fint hemma hos di denna månad, kransen underbar..som jag skrev kommer reportaget som söndagsbilaga den 20/12, ha en fin dag, kram

Karin sa...

Härliga dekorationstips och vacker krans! :) Så fint med äpplen (för det är det väl?) i kransen. Härliga amaryllisar i fönstren. Jag gillar många julblommor. Julros, hyacint (gärna multihyacint) och amaryllis. Tyvärr är jag känslig för hyacintdoften men annars är det en härlig blomma.

Ha en fin vecka! Kram Karin