tisdag 29 december 2009

Min årskrönika 2009

Hur sammanfattar man ett år? Jag kan det inte... Men jag tänkte göra ett litet försök! 2009 var ett väldigt speciellt år med stora förändingar och stora satsningar och ser man ett år senare tillbaka på det så gör jag det med glädje och jag tänker oundvikligen så fort det gått, och så roligt det varit även om det allt varit kämpigt och oroligt flera gånger längs vägen...men i slutänden ångrar vi ingenting!
Blev så inspirerad när jag läste Kristins årskrönika, så här kommer min...
Januari,- på hemvägen från Formex mässan for vi inom Lustfyllt i Habo och där blev jag ännu mer såld på den stilen som redan tagit ett grepp om mitt hjärta..den lantliga vita...himmel sååå vackert... Här bestämde jag mig definitivt för att nya butiken skulle ha gamla fönster i väggen där man kommer in. Här föll jag också för Lenas konst och en stor tavla for med hem i bagaget.

Februari,- Vi jobbar på i "följetongen" allrummet på ovanvåningen. Två rum, en toalett, två skrubbar som skulle bli ett rum med balkong och kupa... Men nu börjar det bli roliga beslut som tapetval mm. Jag fyller år och får en önskad stor härlig mugg...sånt jag gillar...*fikapaus*! Får även ett ryck och målar om i köket, från gult till vitt.


Mars,- Vi har tillträde till de nya butikslokalerna. Från förste mars kan vi sätta igång och vi låg i startgroparna! Hur mycket som helst att dra igång med! Som tur var gjorde hantverkarna vad de skulle i tid och höll sina löften. Själva jobbade vi dagar och kvällar och helger, ingen nämnd och ingen glömd... (Mamma och pappa,Mikael och Martin, Ola...) Väggar skulle rivas, vatten dras in, el kopplas om, isolering, nya rum, gårdsplan grävas upp, fönster och dörrar bytas mm mm! Bilden ovan är från cykelverkstan som numera är min blomsterverkstad.

April,- All tid och kraft går åt till nya butiken, samtidigt som vi har öppet i den gamla. Bilden ovan visar de nya dubbeldörrarna, ingången på framsidan av butiken. Den dagen de sattes dit var en speciell dag. Vilken känsla det var att få se dem på plats och den gamla skruttiga fallfärdiga dörren borttagen! Jag kan bara säga att den dagen jublade jag inombords! Det kändes som en tydlig markering av det nya som komma skulle!
Här har inte trappan börjat gjutas, även det ett omfattande projekt, speciellt då stenarna skulle dit och härda...men bra blev det!!! Vi jobbade och slet inne som ute...och den 24 april var det dags att öppna!
*Lycka!*
Maj,- ... slår ut i full blom. Jag målar gamla möbler och fixar för fullt i nya butiken. Plantsäsongen är i gång och vi är så glada att vi nu inte behöver köra alla sommarplantor runt huset på skottkärra inför dagens försäljning...nu har vi ett tillbygge av bla gamla fönster på baksidan där vi kan ha en del av plantorna...något vi också längtat efter i många år! I uthuset har vi betsämt att vi vill ha Antikt och Kuriosa, alltså mera riva och fixa påbörjas!
Laholms Tidning kommer och gör ett reportage...
Juni,- Laholms Tidnings Sommarbilaga kommer ut med mig på omslaget och mittuppslag inne i tidningen! Tala om överraskning!!!
Jag får ett ryck och river bort den fula plastmattan på hallgolvet på ovanvåningen och målar det vitt. Elva meter vackert vitt blev det!
Projektet med att ha Antikt och Kuriosa i uthuset jobbar vi vidare med så fort tid ges...
Juli,- semester.... Rosorna blommar som galna i vår trädgård. Vi lever badliv, plockar bär, frukt och kantareller. Springer på sommarloppisar och köper en ny kamera, en Nikon D5000.

Augusti,- Kransbindartider... Rönnbären hänger i tunga klasar från träden, inspirationen att skapa med det naturen har att erbjuda är på topp!
I uthuset grejar jag för fullt. Vi måste ju snart kunna öppna där också! I vår nyanlagda trädgård på gården bakom butiken blommar det bättre än vi nånsin vågat hoppas på med tanke på hur nyanlagt det är. Vi bara njuter av hur fint det blivit där ute! Jag blir också stolt Gudmor till lille Noel!
September,- Denna månad öppnar vi i uthuset till "Antikt & Kuriosa".
Jag hyllar hösten i nästan varje inlägg...! En kväll blev det bla en äppelpyramid...
Jag beslutar att en förändring ska ske i köket. Luckor lackeras, nya skåp, fronter och bänskskiva beställs...och det är som bekant väntetid på sånt...därav läggs "köket" i väntan på att våren ska inträda så någon har tid att fixa det som "hantverkas" ska!

Oktober,- Jag går på superspännande auktion på en gammal gård och köper två hela rum i ett uthus (inventarierna!)...och hamnar i en svunnen tid.... Månaden fortsätter vara gyllengul och vacker...

November,- Åker till Maries Brocante marknad (Med bloggen Min lilla Veranda) och blir totalt "blown away"! Vilken inspiration och härliga möten bloggen ger. En annan Marie (Vit Ranunkel) hälsar på mig i butiken och jag stressar som en galning för att hinna med allt jag föresatt mig och för att leva upp till förväntningar (av mig själv?). Laddar för julskyltning och julreportage som väntar runt hörnet... Barnen och jag klarar hemmalivet "solo" när mannen jobbar borta.

December,- Julreportage görs i butiken (fantastiska Pernilla Nilsson och Olof Abrahamsson). Dagen kommer med sol och underbar frost... Hemma pysslar vi lite, inget blir bakat, och julen blir sparsmakat pyntad..precis som jag vill ha det i år....

Tack för det fina år som varit. Tack mamma och pappa som alltid ställer upp och alla ni andra som också hjälper mig att göra det möjligt att ha butiken. Utan er hade jag lagt ner för länge sedan..men det har jag sagt miljoner gånger...

Tack söta ni som hälsar på mig här, ni som lämnar hälsningar och blivit som vänner fast att jag aldrig träffat er!

Gott Nytt År!

45 kommentarer:

Vit som snö sa...

Hej Vännen!
Jag har följt din resa från mars. (Det var då jag tog modet till mej att starta min blogg) och jag har njutit av dina framgångar, av din skaparanda och din härliga person!
Sörjer bara att jag inte fick möjlighet att besöka din butik i somras- hoppas fler tillfällen kommer. Du inspirerar mej!
Varmaste nyårskramen från Cilla

me and alice sa...

Tack för att du finns för oss som får njuta av allt det vackra du skapar! Önskar att jag ska få tillfälle denna sommar att besöka din vackra butik!!!!
Ett stort fortsatt lycka till!
Kram och gott nytt år önskar Suss med en puss!!

Unknown sa...

Hej
Oj, här är det mycket att se,
besök gärna mina två bloggar.
På Vindsromantik, har jag en tävlng...

https://vindsromantik.blogspot.com
www.magsromantiskasmycken.blogspot.com

Nu ska jag fortsätta botanisera på din underbara blogg, som jag förstår är alldeles fantastisk.

Många Kramar
/Maggan

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härligt med din årskrönika, det har verkligen hänt mycket fantastiskt under året. Din butik verkar bara vara sååå underbar.
Passar på att önska dig och de dina ett riktigt Gott & Blomrikt Nytt År!
Kram Lydia

Maliva`s verden sa...

Takk for en fantastisk vakker årskavalkade...jeg har lagt deg til på blogglisten min. Så nå gleder jeg meg til å følge deg videre i år 2010. Godt nytt år! Klem fra Maliva

lottens vita och gröna sa...

hej fina mariette!
ohhh vilka bilder, kommer liksom ihåg verenda en, hihi! hänger här rätt ofta, fniss!!! önskar dig nu ett gott nytt och jag lovar jag ska hänga här så länge du bloggar, varmkram lotten

Made in Persbo...Carina sa...

Hej sötis!

Vilket fantastiskt år du haft! Full av beundran för hur du orkar och hinner med.

Önskar dig ett riktigt fint 2010!
Kram, Carina

Anonym sa...

Tänk vad konstigt...tycker det känns som du haft din butik sååå mycket längre..vad mycket man gör på ett år?! Så mycket att man tror det var under fler år.. :-)
Gott nytt år önskar jag dig!! Med nya härliga utmaningar...

LantlivsAnette sa...

Ohhhh wow vilken årskrönika !! Himmel vad mycket fina bilder..och vad mycket ditt år innehöll !!
Sån tur att du började blogga och att jag hittade dig !!
Jag har också gjort en liten krönika, men det satte igång en massa känslor i mig, det har ju varit ett väldigt tufft år det här för mig...så min krönika blev väldigt kort...
Kraaam Anette

hemtrevnad marie sa...

Å, så mycket ni hunnit med under året...härliga bilder!
Önskar dig och de dina ett riktigt Gott nytt år!
kraam

Jenny sa...

Hej Mariette!
Vilket härligt inlägg med såå vackra bilder:) Vad mycket spännande du varit med om under året som gått!!

Tack för all inspiration och alla ljuvliga bilder du bjuder oss på!

Attans vad söt du var på framsidan av Laholmstidningens sommarbilaga;)

Ha ett riktigt gott nytt år!!

Kraam Jenny

johanna sa...

Hej goa du...vad fint du gjort! Roligt att läsa din resa under året.....Hoppas ni får en mysig nyår
stor kram från mig!

Bygatan sa...

Vilken härlig årskrönika! Vilket år du haft. Du sprudlar av energi och skaparglädje.

Önskar oxå att kunna besöka dig i sommar.

Ha ett härligt 2010!

Kramar Lena

SKOOGSTROLLET sa...

Jösses vad ni har hunnit med massor under året som gått. Jag minns inte när jag började följa din framfart, men det gav ju en helt annan bild att läsa summeringen än att följa saker dag för dag. På det viset är ju bloggen en riktigt häftig dokumentation över hur mycket man faktiskt får gjort även om man själv ibland tycker att det inte händer någonting.

Nu hoppas jag vi får ett nytt härligt år!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilken underbar resa du gjort!
Har följt dig hela vägen och tycker du/ni gjort ett fantastiskt arbete! UNDERBART!
Vill önska dig ett underbart
GOTT NYTT ÅR 2010!
kram vännen!
nina

STENLYCKA sa...

Hej!
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT År och tack för alla rara hälsningar. Jag beundrar dig och min nyårsönskan är att jag under nästa år skall få besöka din vackra butik.
Stor kram från Stenlycka

Aratorps Lena sa...

Gulliga du vilken härlig årskrönika, jag blir helt tårögd!!
Ja, vilka resor vi gör i livet och det kan ju ta vändningar som man inte alls tänkt från början! Spännande. Jag önskar ett gott slut och ett gott nytt år!
Kram.

Kanske ses vi på Formex? Undrar om man skulle få ihop en "bloggträff" där kanske? Kram igen

Tusenfröjd sa...

Så kul att läsa din krönika... känner igen mig, allt arbete men även så himlans kul! Jag har sagt det innan och jag bara måste komma upp och hälsa på dig!!!
Jag önskar dig all lycka på den fortsatta färden 2010!
Gott nytt år!
kram LIv

Bitte sa...

Oj, vad roligt att få följa din årskrönika och dessutom njuta av alla vackra bilder! Tänk vad mycket som hinner hända under ett år och du har verkligen hunnit med mycket!

Hoppas att nästa år kommer att innehålla lika mycket spännande som det här året har gjort!

Gott nytt år till dig och det dina!

Nyårskramar
Beatrice

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig.

Vilka underbara bilder =) Du har verkligen haft fullt upp med en massa roligt det här året.

Önskar dig o de dina ett gott nytt år. Kram Pirre

fröken knopp sa...

Vilket år!! beundrar dig!!
o vilka bilder!!!

Varma kramar o goa önskningar om ett bra 2010...

Elin

Living by Milla sa...

Åh, Mariette..den är helt underbar din årskrönika och det är du med!

Önskar dig allt gott 2010!
Stor kram Milla♥

UlricaA sa...

På ett sätt är det härligt med en årskrönika för sin egen skull, man inser att jo trots attdet känns som om vart tog året vägen...så har det hunnits med mycket! Er nya affär är så toppenfin, jag har sagt det förut och lär säga det igen...den är verkligen supertrevlig!
Ha ett minst lika bra 2010 Mariette!
Kramar Ulrica

Marie sa...

Så underbart roligt att läsa din årskrönika Mariette. Jag minns varendaste bild, men så är jag ju en flitig besökare här på din blogg också, hihi. Känns otroligt kul att vi fick chansen att träffas det här året, hoppas att det blir tillfällen till det även nästa år.

Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År!

Kramar Marie

Helen sa...

Vilken underbar årskrönika!

Dina bilder är så vackra!

Hoppas att ditt 2010 blir ett toppenår och jag kommer att fortsätta att titta in här på din fina blogg!

Gott nytt år och kram!

Smycken och Smulor sa...

Hejsan och tack för en fin årskrönika. Jag blir precis lika glad varje gång jag tittar in till dig och det gör jag ofta. Vill så gärna komma till butiken på riktigt också! Älskar dina fina fotografier och skapelser och arrangemang. De är ljuvliga!
Gott slut och början på det nya årtiondet önskar jag dig!
Marie-Louise

Signe 1 sa...

Vilken härlig summering på ditt år!!

Gott slut och gott nytt år på dig! Hoppas ni får en trevlig afton imorgon...

Kram Sofia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket underbart år du har haft. Din årsberättelse varvad med foton är verkligen inspirerande. Det måste vara fantastiskt att få arbeta med det man tycker är allra roligast.
Önskar dig ett lika spännande och roligt 2010!
Kram

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag minns det mesta i din krönika och det har varit ett rolig år att följa dig.
Vad flitig du/ni har varit.
Nu har jag inte hunnit komma på besök ännu men som tur är så kommer det ett nytt år.
Gott slut och Gott Nytt År till dig från
Annika

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen...Att du kommer ihåg allt..Jag har ju följt dig en bra tid och känner igen dom flesta bilderna. En fin och bra årskrönika av dig.
Vill önska dig ett gott nytt år så ses vi nästa år...

Kramkram Anne

Jeanette Hornbeck sa...

Härlig sammanfattning, Tycker du får till livets pussel bra.
Krama mamman och resten av medhjälparna!
Nyårskramar Jea

♥ Fyra årstider sa...

Ett strålande ♥GOTT NYTT ÅR ♥ önskar jag dig
Kram Lotta

gamla skolan sa...

Så roligt och spänande att läsa om ditt år ! Tack för all inspiration du så generöst delar med dig av ! Alltid så underbara bilder ! Önskar dig ett riktigt gott nytt år ! Kramar Susanne / den gamla skolan

VITA NYANSER sa...

Så fiiiina bilder!!! Vill önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Kram L-L

mitt gröna hjärta sa...

Vilken underbar resa du gjort under året! Mitt nyårslöfte får helt klart bli att besöka din butik nästa år, det är ju trots allt inte så långt från Halmstad till Knäred...
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt ÅR!
Jenny

marie sa...

En sån resa ni gjort under 2009! Nu får du njuta under 2010 och bara utveckla dina idéer i butiken och hemmet. Den trista bokföringen tar ju din mamma hand om!;) Guud så skönt med sån hjälp! Vet att hon gör annat också så hon måste vara guld värd. Kan förstå att hon hjälper dig för du är ju bara så rar och söt som få. Ha det nu så gott! Vi ses nästa år!
Gott Nytt År
Kramar Marie

StrandviksVillan sa...

Hej du söta!
Det har varit otroligt spännande att följa med hur ni byggt upp er butik! Tiden har gått otroligt fort!
Älskar dina bilder, det har jag skrivit många gånger.

Stor nyårskram,
Ann-Christine

Love Your Homes sa...

Vill så önska dig ett riktigt Gott Nytt År, Ni har haft en fantastisk spännande resa.

Att uppfylla sin dröm kräver också mod med mycket prövningar. Ni har verkligen lyckats alldeles underbart.

Kram från Ia

Hem och Lycka sa...

Fin sammanfattning av det gångna året och fina bilder!

Gott nytt år!

kram

Merja sa...

Visst kan du! Årskrönikan blev både fin med alla bilder och fin text:)
Hoppas kunna ta mig till din butik framöver och se allt med egna ögon:)
God fortsättning på det nya året!

annashusidingtuna sa...

Har följt dig länge även om jag varit dålig på att kommentera på sista tiden.
Härligt med nyårskrönika!
Gott nytt år!
Kram ANna

Anne sa...

Hej!
Vad roligt att läsa din årskrönika - så mycket som har hänt för er under det gångna året!

Kram Anne

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig en God Fortsättning på det nya året! Det var riktigt länge sedan jag besökte din ljuvliga blogg...Här har jag missat massor ser jag.Du bjuder ju på massor av ögongodis! Älskar det jag ser...Många NyårsKramar Therese

Elzie sa...

Vad kul att läsa om ditt år. Önskar dig ett gott nytt 2010.
Kram Elzie

Rosenvit sa...

En sån fin årskrönika!
Du inspirerar och glädjer så med din blogg.

Kram
Anna