söndag 22 november 2009

Söndagsbestyr inför advent...


Idag har det samlats granris, grenar, kornell, rönnbär... allt sånt som kan behövas inför advent och julskyltningen. En vecka tills det är dags att julskylta och jag som skulle tänka till och vara förberedd har inte alls gjort det! Hmmm...har liksom inte hunnit..! Men det finns nåt där i bakhuvudet som jag tror jag ska plocka fram, det brukar lösa sig...

Kunde inte låta bli att ta in en gren och sätta på bordet i sovrummet. Vackra grenar ger ett lite avskalat och enkelt intryck som jag gillar. Vill absolut ha prylar och saker, men inte föör mycket!

I bakgrunden en vit stjärna från Olsson & Jensen, (som finns i min butik).


Börjar absolut komma i adventsstämning nu... Var på supermysig inspiration igår där det bjöds på julig fika och ljuvlig choklad/chili glögg, granen var tänd och ljusen brann i skymningen...mmm...då får man lätta att plocka fram julkänslorna!

En liten ängel i mörkret...

Och tack ni söta för era igenkännande kommentarer om hur man känner för sina barn,- nästan så fort de inte är där..., stora som små!
Kram!

16 kommentarer:

rosenskära sa...

Får jag vara först tro? Här har du en till som har plockat med mossor, grenar med lav, kottar, bokollon, alkottar, snören och band idag! Var på julstämningen på Sofiero och hade en massa inspiration med mig hem! Och en del onödigheter förstås...

Hoppas det är fint med dig - hoppas hinna titta förbi innan jul!

Stor kram

Lena

gamla skolan sa...

Vackra stämningsfulla bilder ! Ja visst är det en mysig tid , gillar bäst tiden innan jul ! Kramar Susanne / den gamla skolan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina bilder du tagit, stämningsfulla. Jag tror säkert du kommer göra en jättefin julskyltning, vet att du gör så vackra kransar tex.
Ha en fin kväll
Kram kram
AnnaMaria

Lilla huset på prärien sa...

Hej Mariette!

Precis vad jag borde ha gjort... men här har det ööööst ned regn hela dagen så det inbjöd liksom inte att sticka ut i skogen och fixa en massa. Nej, jag stannade inne mest. Läste ut en bok :)

Kram Jenny

Tidsmästarinnan sa...

Halloj!
man blev alldeles adventsmysig här inne med snöfall och fin adventsstake att kika på...
Kram på dig!
Susanne

Snuttan sa...

Underbart så fint
Kram
Åsa

Eva sa...

Oj vilka fina bilder och fint upplagd blogg.
Kommer att titta regelbundet hos dig.

Tack!
Bästa hälsningar från Eva.

Magdalena sa...

Go`kväll på dig Tulipa,
vilka stämningsfulla bilder du visar...så mysigt!
Kram
Magdalena/Color Sepia

Marias lilla Skafferi sa...

Hej!

Vad fint advenspyssel du har gjort! Du skall veta att jag läser din blogg flera gånger i veckan, jag är bara sanslöst dålig på att höra av mig och allt det där..

Jag gillar din advensstake! Fin form, jag har en sån jag med.. kanske man skulle stoppa nåt i den nu när det nalkas jul..?!

Well, tusen tack för all din inspiration!!

Kära häälsningar,
Maria

Grön Iris sa...

Hej Mariette!

Jag är så impad av dina fina bilder och hjärtligt tack för tipsen du gav mig!!!

Stjärnan är så fin, ska försöka få tag på den, ack om din butik var nästgårds...fniss...

Stor kram Linda

Signe 1 sa...

Jättefina och stämningsfulla bilder du visar!! Stjärnan är såå fin! Ha en bra dag, kram Sofia

Made in Persbo...Carina sa...

Här har varit så hektiskt med allt så jag har inte hunnit komma i riktig adventsstämning än. Har dock börjat adventspynta lite och hoppas att jag snart kommer i rätt stämning.

Jag är också svag för kala knotiga grenar...brukar också ta in det varje vinter :)

Kram, Carina

Anonym sa...

Vilka fina stämningsfulla bilder du visar. Speciellt mysigt när man har snö på bloggen. Jag ska fixa snö på min blogg nu till första advent tänkte jag

Kram Lena

Bygatan sa...

Hej!

Så rofyllda bilder.
Här har jag plockat material till en krans...när jag nu ska hinna med det?? Lite fin mossa också men har inte kommit nån vart, får kika in här och bli inspirerad till pyssel.

Det är en fin tid nu till advent.

Kram Lena

Galleri Hönshuset sa...

Hej, hur står det till?

Härliga bilder som alltid hos dig. Den här tiden innan jul är för underbar...Den är bättre och längre än självaste julen tycker jag. Sen är det liksom på nåt sätt över...sorgligt!!!

Ska bli kul o få se din julskyltning, ta massor med bilder =)

ha en toppen dag. Kram Pirre

Unknown sa...

Riktiga stämningshöjarbilder du har. Det är till bloggvärden man får vända sig om man vill ha ljulstämning har jag märkt, för ute finns defenitivt ingen. Tittar in titt som tätt till dig./Camilla