fredag 16 oktober 2009

Mörk som natten...

...och före och efter...
Tänkte visa min "nya" arbetsbänk i verkstaden, ett snabbprojekt pga tidsbrist, men helt OK resultat i alla fall. När jag satte ut min fina planteringsbänk i butiken gjord på ett gammalt avlutat bord så var jag utan bänk! Det går ju inte när man ska binda blommor och plantera och binda kransar... Nej, goda råd var dyra..*ler*..eller nåt i den stilen....!
En gammal köksbänk åkte in från uthuset, på med svart färg, en zinkskiva jag hade över hemma kapades till och kanten böjdes till baktill. Vips, en bra arbetsplats att stå och skita ner vid med jord och annat, duger gott åt mig. Mörk som natten...


Mina trådar, saxar, knivar, glitter mm måste ligga fint på fat förstås!

Före bild
... så lite skillnad blev det. De gamla handtagen sattes dit igen och på skåpsdörrarna, som saknade handtag, hittade vi två fina gamla från ett annat köksskåp.
Ja hörrni, inget fall är hopplöst!


Hoppas ni har det bra i höstmörkret... Nu blir det Idol! Heja Mariette!

Kram från en annan Mariette!

13 kommentarer:

marita blücher sa...

Hej Mariette,
Tack för din rara hälsning hos mig. Du har helt rätt, det är bara fantasin och lusten som sätter gränser när det gäller målarprojekt och gamla möbler. Så spännande med ett julreportage - sjutton också att vi måste vänta så länge innan vi får njuta av din vackra butik i julskrud.
Cathy Penton säger du, henne har jag inte hört talas om tidigare (kanske borde jag skämmas nu ??) - får ta mig en titt på vad hon gör för vackra saker.
Önskar dig en underbar helg.
Kram/Marita

Monica sa...

Hej Mariette,
hittade din blogg idag. Så kul att hitta nya ännu ej utforskade bloggar. Titta gärna in till mig, jag har en utlottning just nu!

Hälsningar Monica

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad fint det blev Mariette! Ett perfekt ställe att st och arbeta vid och nu är det vackert också :) Hoppas att allt är bra med dig och att det går bra för din lilla butik!

Ha en skön helg.

Kram Jenny

Magdalena sa...

Hej Mariette, det blev ju otroligt stiligt med det svarta köksskåpet!
vilken bra idé!
Stor kram och riktigt skön helg på dig.
Magdalena/color Sepia

Kerstin sa...

Så fint det ble med det mørke skapet ditt... En virkelig kontrast...
ha en herlig helg..
Klem Kerstin

VITA NYANSER sa...

SÅ snyggt! Superfint med svart och zink! Kul när man kan fixa till gamla saker = )!

Hi,hi...nä, inget uppdrag här inte....men jag drömmer om det... Jag har planer på något eget, det är det mina roligheter handlar om = ). Kan inte skriva det på bloggen än eftersom jag är sjukskriven, Försäkringskassan gillar inte att det tar sån tid för mig att komma tillbaks i jobb. Jobbar nu 40% och ska snart gå upp till 60 %. En utbrändhet tar 1,5 - 2 år att komma igen på. Men jag får inte den tiden, måste igång nu och det är tufft, men jag är envis och jag fixar just nu 40%. Jag tror inte jag kan jobba mer än 60% som lärare och måste ha någon annan sysselsättning brevid, Då är det ju jättebra att kombinera intresse och arbete. Så vi får se....snart kanske = )!

Kram L-L

Viveka i Bläckhornet sa...

Den blev jättebra. Inte behöver man köpa allting nytt. Lite färg gör magi :)

Önskar dig en härlig helg
(här hejar vi på Calle... :)

Kram Viveka

UlricaA sa...

Jättefint blev det och snygga blev lyktorna jag köpte igår, sambon tyckte dom var jättefina, dom gjorde sig verkligen i hallen!
Ha en fortsatt go helg!

Hem och Lycka sa...

Smart och riktigt snyggt!

kram Mia

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Så fint med svarta möbler, och den ljusstaken...mammamia så fin den är =)

ha en underbar fortsättning på din helg. Kram Pirre

Anonym sa...

Vilken supersnygg arbetsbänk det blev!! Japp, det är bara fantasin som sätter gränser. :-) Ha en gooo helg, kraaam!!

Inspiration i vitt sa...

En sån kreativ kvinna som du måste så klart ha en kreativ plats att arbeta vid. Du är fenemenal på att skapa vackert omkring dig.
Ha en härlig kväll kram/Ingela.

Evelinas hus sa...

Hallåj,
Rackans vad fin den köksbänken blev...smart! Zink på skivan är ju bara så snyggt. Nu blev jag inspirerad, ska hålla utkik efter en bänk man kan zinkatill :-)
Hoppas du har en bra helg.
Kram
Caroline
p.s ja urnorna är från Affari...