torsdag 15 oktober 2009

Lite drömmar och lite glans...


Hej!

Idag har jag skyltat om i butiken, så givetvis kan jag inte låta bli att visa er...
När jag skyltar blandar jag gammalt med nytt, det är min melodi och i mina ögon det vackraste som finns. De nya sakerna får en annan glans bredvid de gamla och de gamla får mer skimmer bredvid de nya...

Lite kulor i fattigmanssilver börjar också krypa fram från vinden nu...man är ju så sugen på sånt...
(Men julpyntar som Ikea gör nu det gör jag inte ännu..*ler*)

I en gammal ram satte jag noterna till Gläns över sjö och strand. Limmade dit några band i kanterna, lite glitterlim,( min favorit), en gammal bild i kanten och så bakom glas och ram igen...En enkel tavla i lantlig stil... Syns inte så bra på bilden dock...

Tack söta rara för de mest upplyftande hälsningar. Det värmer otroligt mycket!
På hemmafronten är det mest kaos i bygget, vårt kök är utspritt på tre rum och ljusningen på det ligger långt fram. Så det perfekta hemmet till jul kan jag se mig om i stjärnorna efter... Men när man har butik så får man alltid lägga allt krut på butiken och sen bara hoppas att man får lite fint och pyntat och städat hemma också, men det är inget man kan ta för givet. Krafterna räcker inte alltid till... Det brukar var två trötta såriga händer som kommer hem dagen innan julaftonskväll.. Jag får trösta mig med att affären i såna tider går före...så är det bara... Men den dagen jag inte längre har affär, - dåååå ska jag ha det fint hemma!
Så talar en drömmare!

Trevlig kväll!

24 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Att bygga om i köket är ett stort jobb - jag vet. Det tar både tid och pengar. Men jag förstår att det kommer att bli kanonfint när du lagt dina händer över det :)

Kram Viveka

Grön Iris sa...

Oh, har skrivit det förut men vad jag önskar att det var närmare till din butik. Kul att få titta in igen...fniss...

Det är vägen till målet som är mödan värd eller hur det nu var...med tanke på köket.

Jätte kul med julrepotaget! Vilken grej, ser framemot nästa jul redan.

Må så gôtt!

Linda

Stjärnor & Champagne sa...

Bra, tack för att du inte börjar med julpyntet så tidigt. Man hinner bli trött på allt iaf...Vilka underbara höstkransar!!!!

Kram Anne

Lilla huset på prärien sa...

Jag förstår dig fullt ut Mariette! Nu har jag ingen butik direkt men jag jobbar heltid och kommer hem sent. Jag orkar bara inte hålla ordning på hemmet också. Nej det får bli till helgen... tyvärr, det är ganska tråkigt. Måste skaffa mig en duktig städerska för att spara lite på familjetiden!

kram J

Fröken Fräken sa...

Jag är glad att du inte kan låta bli att fota allt fint i butiken! Då kan ju jag, som bor lite väl långt ifrån, också få njuta av det.. :-) Och helt rätt inställning att inte börja dra fram julsakerna redan!!

StrandviksVillan sa...

Ååh så kul att få se bilder från butiken, det tröttnar jag aldrig på :)
*Fniss* jag har också tagit fram lite julsaker, helt enkelt för att jag fått beställning på att fota till julkort (gjorde några i fjol också) och nu vill jag inte ställa bort det igen ;) Men det är mest vita och silvriga saker ändå, hihi!

Förstår verkligen att du inte kan hinna (eller orka) julpynta hemma. Jag jobbar ju på varuhus och just nu längtar jag liiite efter julen, men innan den första december lär jag redan ha tröttnat på det hela... tyvärr!! Vi har redan framme hela köret med tomtar och glitter och allt... suck.

Må så gott min vän!
kram Ann-Christine

StrandviksVillan sa...

Jo, jag skulle ju också skriva att jag älskar tavlan med julsången i!! Måste få tag i några notpapper!

rosenskära sa...

Ååå jag blir så sugen på att pyssla här hos dig! På mitt nya jobb har jag fått "fria händer" med blommor och ommöblering i mån av tid, gissa om jag redan hunnit gå loss...?! Och på tisdag ska vi ha en sammankomst för ett tjugotal kollegor så då blir det lite fix med det, inte mig emot!
Tack för att du inte börjar "jula" riktigt än, försöker suga på den karamellen ett tag till!

Kramar
Lena

Lisbeth Williams sa...

Hej, Hittade just din blogg, och vill tacka för tipset med det inramade notbladet. Jag har ärv en tjock hög gamla nothäften, ofta med vackra omslag, som nu skall få nytt liv tack vare dig! Hälsningar från L på http://wabisabi-style.blogspot.com/

Home No.1 sa...

Hej!

Köksbyte går inte på en dag direkt, jag vet!

vackert med ny skylt!

Kram Annica.

Hulda sa...

Utrolig mye fint å se her hos deg! Jeg falt virkelig for den flotte høstkransen. Så nydelig fotografert på den benken, og med den gamle sekken. Virkelig inspirerende!

Karin Lindström sa...

Hej Mariette!

Måste bara kika in igen! Så fint det blev, och nu frestar du mig med kudden igen *ler*.

Jag om någon förstår dig precis. Jag har alltid arbetat i butik och jobbat hur mycket som helst till jul. Förra julen var den första som jag var hemma, men vet du att det blev inte mer pyntat för det. Skillnaden var att jag för en gång skull var ganska klar på kvällen dagen innan julafton och slapp sitta uppe halva natten och pynta, städa och slå in paket. Nu kunde jag som de flesta andra mysa i det fina huset och provsmaka skinkan och skriva rim ;)

Ha en bra helg min vän!

Kramar
Karin

Millygarden sa...

Hejsan,

Men jösses så mycket fint jag missat här hos dig! hur går för dig med din fina butik! Du har verkligen känsla för vackra blomster dekorationer! smitta av dig lite på mig snälla!

kram Marina

Kerstin`s lille brukt marked. sa...

Så skjønne og herlig ebilder fra butikken din... Masse flotte saker..


Ta godt vare på deg selv..

Klem Kerstin

Dona blogg sa...

Så fint du gör! Alltid skön stämning i dina arrangemang.
Förstår att det tar TID att driva butik - och julen måste vara extra stressig.
Kan lova att när du inte har butik längre så kommer du att längta efter det, eller?

Ha en BRA fredag!
Kram Pernilla

♥ Fyra årstider sa...

Jag tycker du är en fantastisk kvinna som har så fint i din butik. Var stolt över det
Kram Lotta

LantlivsAnette sa...

Ohhh vilka fina bilder !!! Sååå vackert du har det, fina saker...
Så ni har börjat med köket, gud så kul, du måste fota lite o visa oss !! Här går det segt kan jag säga, vet te tusan när vi ska börja, det är ju snickaren som vi väntar på, han som gör köks inredningen..
Kraaam Anette

Designe sa...

Verkligen vackert! Måste va jättekul att skylta! Ha en trevlig helg! Kram :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Julen ska smyga sig på, med stort S. Din skyltning är precis sån, en lite aning bara. Det är tiden före jul som är den bästa. Jag undviker Ikeas jul-gata, men såklart man är liite nyfiken. Vackra bilder som vanligt hos dig, du kan konsten att fånga detaljer i fotot.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Bygatan sa...

Hej!

Åh vilken mysstämning du fått till i butiken!

Just de ljusstakarna i i fattigmanssilver på fot kollade jag in i går.

Fin idé att rama in texten till Gläns över sjö & strand, en av mina julfavoriter sen man gick i skolan och övade till lucia.

Önskar dig en trevlig helg!
Kram Lena

VITA NYANSER sa...

Så fint du har stylat! Jag tycker oxå att blandningen gammalt och nytt är det vackraste, det har du verkligen fått till.

Ha en skön fredag!
Kram L-L

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Din melodi är dina vackra bilder... Riktigt fina och så får du till det där ljuset på bilderna som är så fint.

du har en sån härlig butik...

ha en toppen helg. Kram Pirre

ANETTESHUS.COM sa...

Å, så vakkert!! Så fine bilder! Butikken din må være underbar å rusle rundt i:) Skulle gjerne vært der!

Ha en strålende helg!

Stor klem Anette:)

Anonym sa...

Jag vet hur det är, har själv haft butik (numera bara webshop). Man hinner inte med hälften av det man vill göra hemma, men det är bara till att gilla läget. Å visst är det såååå kul med butik!