söndag 27 september 2009

Säng på hjul...


När vi flyttade in här i huset för flera år sedan så fanns här många sängar eftersom Sydkraft som var dåvarande ägare använde det som kursgård/representationsvilla. En del av sängarna fann nya platser och så blev det en över, som bara varit i vägen,- tills nu ...
Nu har den fått hjul (köpta på IKEA) och ny klädsel. Tanken är att den ska fungera som soffa mot väggen med lite kuddar eller så kan man dra fram den mot TV;n när man vill spela X-Box och allt vad det nu är... Flyttbart med andra ord! Ibland är det bra att försöka göra något av det man ändå har. Lampan är också från IKEA och tillhör höstens nyheter, (tror den hette Filllsta).

Sen har jag fått min första sura kommentar. Kan säga att jag vetat att det bara varit en tidsfråga eftersom jag sett många av mina favoritbloggar få liknande surt, onödigt... Jag valde att ta bort den, slänga den i soptunnan där den hör hemma!
Jag vill att min blogg ska handla om sånt som intresserar mig och inspirerar mig,- min butik, vårt hem, andras hem, gammalt och nytt, blommor och trädgård och sura kommentarer tycker jag inte hör hit. Och om du fortfarande undrar, du som skrev, så visst det är klart att jag är perfekt.... givetvis!!!
Alla ni andra som skriver så rara kommentarer och som ger mig så mycket tillbaka genom era bloggar och även alla andra gulliga männsiksor som tittar in, trevlig söndag!
Kram!

33 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Allting var så fint ihop att jag först inte såg sängen ;-) När det blir en så vacker helhet, med tapet, golv, tyget på madrassen, lampan, så såg jag inte sakerna var för sig - jag bara njöt!

Rätta takter - sura kommentarer är bara att radera och inte ödsla energi på. Man kan möjligen i någon sekund beklaga att det finns de som är så missunsamma att de inte kan glädjas med andra...

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Härliga bilder som alltid. Fasiken vad du e duktig på det du gör =)
Gillar själv svart/vitt, mycket fint!

Härlig flyttbar säng också, så praktiskt...

Ha det gott. Kram Pirre

Anne sa...

Hej!
ÅH vad fint du gör det!
Tapeten älskar jag, den är så härlig och du har komponerat ihop allt så fint!
Perfekt inspiration för mig som har lite torka på det hållet just nu :)

Du gjorde helt rätt som slängde kommentaren, tråkiga, sura och otrevliga kommentarer hör inte hemma någon annan stans än i sopkorgen!

Jätte många fina inlägg har jag missat under min blogg torka... härliga inspirerande bilder... måste kika lite mer och suga i mig inspiration!

Kram Anne

rosenskära sa...

Riktigt snyggt Mariette och lite roligt med något modernt som omväxling. Det är ju just mixen som skapar det personliga hemmet.

Bugar och bockar!

Lena

Majas skafferi sa...

Hej! Oj, vad fint! Allt tillsammans, så fräscht! Taklampan ser fin ut också! Vilken tur att de tidigare ägarna lämnade kvar sängar! Din antik och kuriosa del har du även den fått till väldigt mysigt och inbjudande, synd att det är långt härifrån!
Ha det bra!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken läcker säng på hjul!!! Men den tapeten var i en klass för sig. Jag gillar din stil, smakfullt och ändå inte som alla andra.... jaså, besk kommentar, tja, man kan ju undra hur de orkar och inte bara lämnar sidan i fråga de retar sig på men det komiska i detta är att de inte förstår att de visar så tydligt att de är avundsjuka krakar som inte har ett fullgott liv själva.... vi som bloggar här vet ju, vi har samma problem och samma skit i hörnen som alla andra, MEN.... vi väljer ju att ha tilltalande estetiska bloggar för att det ska just vara ett tittgodis! Sen må de det se "perfekt" ut men vi väljer ju att framhäva bloggen så. Inget kul med inredningsbloggar med en massa disk, fula väggar, golv, skittvätt etc....lustigt detta, jag har inte fått ngn besk kommentar ännu men jag har förberett morgondagens inlägg och skrivit just en rad om detta, att det kanske verkar "sjukligt" att visa vårt hem och fota som vi gör men att jag utgår fr att det är folk som GILLAR sånt här, estetsika bilder, inredning mm som tittar och inte andra, som vill se vardgagens ALLA sidor....

Keep on blogging: )

Hannis sa...

Ja,jösses!
Dessa kommentarer!
Tänk att man aldrig slutar att förvånas.
Att folk verkligen tar sig tid att skriva negativt måste vara det största beviset på sur avundsjuka.
Skit i det!

Och visst är du väl perfekt!
Du har i alla fall en superfin blogg.


Fasiken vad smart med hjulen på sängen, och snyggt.

Ha en kanon vecka/
Kram Hannis

Dubbelörn sa...

Sängsoffan blev urläcker! Vilken kanonbra idé:).

´Surisar hör hemma i papperkorgen. Det är det som är det bästa med att godkänna kommentarer ;).

Har aldrig tvivlat det minsta på din perfekthet... Perfekt precis som vi andra i bloggvärlden *gapskratt*

Stor kram till dig

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har tänkt precis som du, det är bara en tidsfråga när den kommer, den där kommentaren man blir både arg och ledsen över. Jag har klarat mig hittills, peppar,peppar..Tänkte läsa din, men såg att du raderat. Du får försöka glömma den, vi är ju så många som gillar din blogg. Gillar den just för att du visar så mycket vackert!
Ha nu en mysig söndagskväll.
Kramar
AnnaMaria
Ps, smart med hjul på soffan.

Åsa sa...

Så otroligt smart med flyttbar soffa/säng. Blev ju dessutom supersnyggt...härliga färger.

Och du....vad bra att du plockade bort den sura kommentaren. Det hör ju som sagt inte hemma här.

Ha det gott.
kram Åsa

Grön Iris sa...

Jätte snyggt du gjort och vilket läcker golv!

Tråkigt med inlägget, du har så fint och är så ödmjuk till allt det fina du har. Var stolt över din blogg och skit i resten!!!

Det finns några få människor som kan vara riktigt elaka, men i slutändan är det dom som mår sämst.

Må nu så gott,

BAMSE kram till dig från mig,
Linda

Merja sa...

Tråkigt med kommentaren. Men du gjorde helt rätt!
Gillade din tapet med rosorna. Var kommer den ifrån?

Hulda sa...

Så lurt! Og så fint det ble! Virkelig flott med det grå stoffet og de fine putene. :)

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej vännen!

Alltid lika inspirerande att läsa dina inlägg. Du är en av mina favoriter :)

Tänk att vissa orkar ödslas energi på att skriva dumma kommentarer. Skaka bara av dig den och tänk på alla oss andra som njuter av din blogg.

Har själv inte fått nån "suris" men däremot ett sex erbjudande :o. Den åkte naturligtvis också i sopkorgen...hihi.

Kram på dig

Viveka

Anonym sa...

Ibland vet jag inte om man ska ödsla energi på att kommentera en surkarts kommentar..allt blir så larvigt..att lägga sina energier på dravel.. Hursomhelst..Visst är det underbart, fantastiskt att vara heeeeelt perfekt! :-) Jag är nämligen det jag med... Du kan fråga veeeem som helst! (inte mina barn dock)

Ha en underbart perfekt dag, i den perfekta världen. Där vi lever som inte skriver sura anonyma kommentarer till folk! ;-)
Kram!

Lilla huset på prärien sa...

Hej Mariette!!

Vad smart att göra så med sängen! Jättefint med hjul och ny klädsel. Det ska jag tänka på när jag ska inreda källaren minsann :) Ska nog få bli tv-spelrum där.

Och vad roligt att du också är perfekt!! Det är jag också!! Tänka sig :) Då kan vi ju vara perfekta tillsammans!! *ler*

"I'm the best f**k the rest" heter det juh ;)

Kram Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Du vännen, bara sann svensk avundssjuka inget annat....Peppar peppar jag har klarat mig ännu men som du säger så har jag sett andra få tråkiga kommentarer. Man får skaka av dom bara och inte bry sig....Sängen= ursnyggt...

Kramkram till dig/ A

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mariette,
oj vad jag gillar de här bilderna. Snyggt snyggt. Och smart med hjul på sängen!
Kram på dig, strunt i surpropparna!
Susanne

Karin Lindström sa...

Hej Mariette!

Hoppas du känner dig lite bättre, nu vill man ju inte vara förkyld när det är så fint!

Jag har kikat ikapp på alla jättefina inlägg och beundrat ert hus. Så fint det är med fönstren och teglet. Er trädgård ser så fin ut. Jag känner för att fixa lite i min och jag måste nog sätta lite höstfina buskar!

Dagbädden är ju toppen, så fint med det grå tyget på och inte så ömtåligt heller! Jag hoppas ni får en ny favoritplats! Jag håller på i vårt vardagsrum och känner ju för att ändra om. Har nu burit runt på alla möbler men de hamnar liksom tillbaka på ruta ett hela tiden. Nu har jag lagt ner och får fortsätta en annan dag. Ibland blir det liksom inte som man tänkt sig.

Krya på dig och många kramar från mig häruppe!

Karin

Ps hoppas du hittade många fina fynd! Och det är tur att det finns papperskorgar :)

bikim sa...

Dear Mariette,
can't really understand why would someone write stupid comments when you have such nice things on your blog! love the pillow you show on the photo! where have you bought it? have you made it? have a great week,
Rosa

Annika Christensen sa...

Du är ju bara så händig och påhittig!
Det blev toppen fint.
Ha det gott
Annika

n o r d i n g å r d e n sa...

God morgon!

Har berört ämnet och lite till idag: ) Och så visar jag ju min favvotapet, inte lika flådig som din men visst är det kul med tapeter! Jag bara älskar din svartvita! Mari.

gamla skolan sa...

Fint ! En flyttbar säng är ju superpraktiskt ! Trist med dom där kommentarerna , men du gjorde det ändå rätta , i papperskorgen ! Jag har ännu varit förskonad , men det är nog en tidsfråga ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej Mariette!
Så superdupersnyggt och praktiskt du fixat sängen, just perfect!!!
Du gjorde rätt i att kasta bort "skiten", håller med, det hör inte hemma här!
Tusen tack för att du observerade min fråga om den rosa blomman!
Ha det gott!
kram
nina

StrandviksVillan sa...

Superduperstiligt!!!
Lite TineK känsla över det och hennes stil gillar jag skarpt, men jag får förstås inte till det själv hemma... Du har lyckats bra!

Grrrr! Man blir så arg! Kan tänka mig att den kommentaren kom anonymt? Förstår inte varför avundsjuka personer ids läsa bloggar om dom inte klarar av det. Såna otrevligheter ska så klart direkt i skräpkorgen!!

Gillar dig!
kram Ann-Christine

Cecilia sa...

Hej! Jag har precis hittat hit till din blogg. Jag måste bara säga att den är helt underbar, jag bara älskar dina fotografier. Helt underbart. Så dig tänker jag besöka massor av gånger. Tack för att du delar med dig.
Cecilia

Bitte sa...

Vad snyggt det blev med sängen, kuddarna och lampan till :-).

Vad tråkigt att även du har fått en sur kommentar :-(. Jag har själv inte fått någon ännu, men har sett att många bloggare verkar ha drabbats av konstigheter på sistone och det är så himla tråkigt (och onödigt). Jag förstår verkligen inte människor som måste låta sitt eget dåliga mående gå ut över andra, DESSUTOM låta det gå ut över människor som alltid är gulliga och trevliga... BLÄ säger jag bara!

Kramis
Beatrice

Jenny sa...

Hej Mariette!

Vilken bra idé! Blev jättesnyggt ju:)
Sen gillar jag den vackra tapeten oxå!

Finns alltid avundsjuka bittermandlar..inget att bry sig om! Du har en otrolig känsla för det vackra Mariette och sedan är du superduktig på att fotografera!
Att ni bor i ett underbart hus och att du driver en jättemysig butik gör ju inte saken bättre för de stackars avundsjuka;)

Näe fortsätt med vad du gör och let them suffer, hihi!

Ha en bra kväll,

Kraamis Jenny

Love Your Homes sa...

Kanske tur att jag inte bor så nära dig Mariette, annars skulle jag nog hänga i din butik..uggla på någon hylla och spana in din kreativitet som flödar hela dagarna...så spännande.

Trista bittra typer har vi INTE tid med!!

Kram
Ia

VITA NYANSER sa...

Så fin säng, så smart! Hi,hi...underbara du som slängde den sura kommentaren, helt rätt!!!

Kram L-L

Marie sa...

Helt underbara bilder! Blir så inspirerad av att titta in här på din blogg. Skall försöka komma och hälsa på dig snart.
Och du - du gjorde helt rätt som lätt den sura kommentaren gå i soptunna. Livet är för kort för att bry sig om det!
Kram!

Jessica sa...

Hej,
första gången jag tittar in till dig. Jättemysig blogg med fina bilder - jag kommer gärna tillbaka!

Vilket mysigt rum du visar, med den nya sängen. Fina färger och snygg tapet!

Må gott,
kram
Jessica

Fröken S sa...

Vad fint! Jag har tänkt göra något liknande med några sängar vi har här hemma, men de ska få vara i lek/pysselrummet och ha lite andra färger, men principen är densamma!