söndag 20 september 2009

Min lilla söndagsflicka...

Här hemma städas det och röjs idag. Så skönt att få vara hemma och greja, sortera bort och *puh*, damma av lite...(jag är inte världsbäst på just dammning!). Helst skulle man vilja byta bort halva bohaget också och skaffa nytt, men det funkar ju inte riktigt så. Man får istället ta bort något, sätta till något annat och flytta runt möblerna så blir de genast som i ny dager. Därför blir det ommöblering här idag,- igen...!!!



Jag har ända sedan jag bodde hemma hos mina föräldrar, och det är väl ca 16 år sedan jag flyttade därifrån, älskat gamla saker och redan när jag bara hade ett rum så köpte jag antikviteter och satte i rummet (!). Denna tavlan ropade jag in på auktion för många år sedan och henne gillar jag fortfarande, tycker hon är vacker. Tycker också det är snyggt med lite mörkare tavlor och ramar på vita väggar så händer det något.

Skön söndag!

17 kommentarer:

Bitte sa...

Jag håller med, det är en vacker flicka som är avbildad :-).

Visst är det vackert med färg, jag tror att människan behöver färger för att må bra. Man vet ju hur man tittar till på t.ex. en färgglad blomma. Samtidigt tycker jag det är avkopplande och harmoniskt med vitt... hmm, hur går det ihop? :-)

Kram
Beatrice

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Din tavla är jättefin, tyckte precis hon var lik någon. Men det liksom fladdrade förbi, kommer inte på vem nu. Det var ett bra köp, roligt att du fortfarande har henne framme. Ha det nu så bra bland dammtrasorna.
Kramisar
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Tycker också den tavlan ser fin ut.Visst behövs det liiite färg också, det gör oss gott tror jag.
Jag ska angripa golven här nu, det har varit rena rama fritidset här i helgen så golven behöver en omgång!
Ha det gott! Kram Cilla

Hannis sa...

Kan inte annat än att hålla med om att tavlan är riktigt vacker!

Kram Hannis

Marie sa...

Hej Mariette!

Visst är det skönt att rensa och röja ibland, har bestämt mig för att rensa igenom hela huset nu i höst. Bara källaren kvar nu, men där är det en smärre katastrof, hihi.

Gillar din tavla, riktigt härliga höstfärger i den.

Har haft dig i tankarna nu i eftermiddag när jag satt ute och band en krans, hihi. Har blivit så inspirerad av dina vackra höstkransar. Bilder kommer imorgon på bloggen.

Många kramar
Marie

promenader på landet sa...

Gillar också din vackra tavla! Kram Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Åhh vad många härliga bilder du bjuder på....Låter som att du är lika dålig som jag på att städa hihi. Att det kan vara så trist och som tur är så är det maken som städar oftast. Medans jag plockar och stökar. Säger som du skulle vilja byta ut hela bohaget, tänk om det gick i en handvändning...

Kram till dig/ Anne

Floristmästarna sa...

Kom in här på din fina blogg o såg den söta tavlan!
Kolla gärna in vår blogg som vi har till vår blomsterbutik!
Härligt med fina bloggar!
Hälsningar Eva

Hulda sa...

Jeg falt sånn for ditt forrige innlegg. Så vakkert og lyst. Nydelige vinduer, og en flott plass ved bordet. Likte så godt boksen som du har lagt så mye fint i også.

Vakkert bilde av en vakker jente.

Tidsmästarinnan sa...

Hallå där,
jag håller med, det är jättefint med något mörkare som bryter av lite mot ljusa bakgrunder... och din lilla tös är så charmig. Ha en fin början på den nya veckan!
Kram
Susanne

Love Your Homes sa...

Jag tycker det är svårt med tavlor, så när man väl hittar en man tycker om gäller det att hållas fast vid den...eller hur. Fin ram också!

Hur går det med kösksplanerna...jag velar också med bänkval...vit marmor ena veckan eller lårhuggen kalksten den andra veckan...åren går liksom.

Kram rara,
Ia

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Kjempe fint maleri!
Noen favoritter varer hele livet ut:-)

Ha en flott uke!

Jeanette Hornbeck sa...

godmorgon sötis!
rosen heter hypnos
ha en härlig måndag
kram Jea

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig

Härligt med röjardag =) Det är precis det jag också ska göra idag bla, på min lediga dag. Men nu innan barnen vaknar, -dem har studiedag-, ska jag ut och fota i morgon solen. Var på flera loppis och antikaffärer igår =)Och den här gången är jag riktigt nöjd över dem grejerna jag hittade. Speciellt den gamla trädgårdstolen jag köpte, inte billigt, men den var svår och lämna efter =)))))

ha en toppen dag. Kram Pirre

Galleri Hönshuset sa...

oh fortfarande lite småseg....Tavlan var det, helt underbar. Jag håller med dig, att mörka tavlor är fina, och motivet var riktigt fin.....

=)

n o r d i n g å r d e n sa...

En fantastsikt vacker tavla!!! Jag gillar dess mustiga färger och dina bilder framhäver den än mer till sin rätt. Läckert. Mari.

Stina sa...

Härlig tavla. Den påminner om en liknande som jag har och som jag ropade in på auktion.:-) Kram