onsdag 8 juli 2009

Mormor lilla mormor...

Jag hade en önskan om en mormorsfilt...
Och vem kan uppfylla den bättre än mormor!
Tack snälla du för all den tid du lagt ner!
Jag ska vårda den ömt!
Vackrast var ju att fotografera den i trädgården... här framför New Dawn rosen vid det övervuxna turbinhjulet var den perfekta platsen...
Drog runt med den ett varv innan den hittade rätt..***!!!
Och tittar ni noga på första bilden så skymtar ni vattnet...där blev det mycket badat i helgen. Inget slår att ha tillgång till vatten och egen brygga när sommaren är här! Vi roade oss med att springa rakt ut, stod på led - tripp trapp trull och så sprang vi och hoppade...SÅ KUL!
Materialet till filten är köpt på loppis så den blev inte dyr...kollade först på garn i sybehörsaffär, men det skulle gå på över 1000 kr så detta blev ett perfekt alternativ och jag gillar färgen, som blev en lyckoträff...
På loppis får man ju ta den färg som finns*, det är ju loppis det..*! Och charmen tycker jag!
Önskar er en fin torsdag!
Kram!

19 kommentarer:

rosenskära sa...

Vilket jobb hon har lagt ner, men säkert med stor glädje, för hon visste ju att du skulle bli så glad för den! Den passar prefekt där framför rosorna, och smart att köpa garn på loppis!

Nu ska jag gå och lägga mig strax, blir väl några rader i en bra bok innan John Blund kikar förbi...

Kramar
L

Sjabbig men chic sa...

MEN vilken otroligt söt filt! Mormödrar är bland det bästa som finns med eller utan handarbete i knät.Min mormor är 92 år, i söndags var hon här och åt middag och i går åkte hon till fjällen. Världens bästa.

Kram Lisa

Anonym sa...

Härligt med en mormors filt!! Ja den kommer att bli en klenod! för snart finns det väl ingen människa som lägger ner tid på sådana saker...hemskt! eller kan.. Jag har tyvärr ingen mormor eller farmor kvar i livet som kan göra så fina saker..:-( Min systerson fick i student present en duk som min farmor gjort, det var kul, att något sådant fanns kvar. Måste säga att jag blev bara en liten smula avis att du har vattnet vid husknuten!! :-) Ha en underbar dag!!

LantlivsAnette sa...

Ohhhh så fin, precis en sån vill jag också ha..kanske man kan hitta en på loppis i sommar om man har tur...din var kanon snygg, färgen o allt !!
Ha det gott
Kraam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hälsa mormor att jag är imponerad, vilket jobb. Härlig färg, vilket garn-fynd! Ser vattnet, ni har riktigt nära. Och brygga det är sommar det.
Kramis AnnaMaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj en sån vacker filt din mormor gjort, vilket jobb hon lagt ned ppå den, den var verkligen fin i mycket vackra färger, snygga foron och arr med! Mari.

gamla skolan sa...

Vilken mormor du har ! Vilket jobb ! Men vilket fint slutresultat ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Lilla huset på prärien sa...

Vilken härlig mormor du har som gör så fina saker till dig!! Det är så himla läckert med stickat och jag kan inte få nog av det just nu! Din filt är superfin! Den känns säkert extra speciell att använda just för att mormor har lagt ned allt det där arbetet på den. Och jag gillar färgerna! :)

Kram Jenny

Brunkullan sa...

Så fantastiskt vacker! Det är härligt med mormödrar:) Jag saknar min sååååååååå!

Susanne

Millas hem sa...

Åh, så himla mycket jag missat här!
ikväll när jag kommer hem så blir din sida prio ett! Så mycket fint här!!

Kramis

Viola sa...

VILKEN LYCKA ATT FÅ DENNA LJUVLIGSKAPELSE ... HELT UNDERBARA FÄRGER OCH SÅ HAR DU ETT VACKERT MINNE FÖR HELA LIVET UT....HA EN FIN DAG, KRAMEN

MODERN COUNTRY sa...

God morgen Mariette!

Å så glad jeg er av å ha deg som boggevenn, tusen takk for dine tanker! Ja jeg har fundert endel den siste tiden og det er deilig og lette litt på lokket med andre. Ingen her hjemme som kjenner det på samme viset. Og en liten forandring er jeg virkelig klar for!

Håper du har det bra i sommer og at du nyter!! Det er så deilig med denne tiden synes jeg.
Hvilken underbar mormor du har som lager et så fint teppe til deg! Å hvilken herlig farger, sånn flaks at du kom over noe så spesiellt på loppis. Du har flaks!! Og bra gjennvinning er det også. Kanskje materialet kommer fra en annen mormor?? Ja hvem vet..

Må bare si en sak om din pakke. Jeg var så lei meg fordi det tok så lang tid, så jeg har laget noe ekstra til deg. Derfor drøyde det enda en liten stund.
Men håper det er verdt det!!

I dag blir det mer brodering for min del, det regner ute så det passer meg fint :)

Ha det så godt i helgen!!
varme klemmer Aina

Love Your Homes sa...

HeJ Mariette,

vilken rar mormor du har, flink med virknålen också.

Har alltid saknat en mormor i mitt liv, men de som vet säger att jag är lik min.

Fina bilder......

Kram
Ia

millandante sa...

En sån skatt, både mormor och filten!!!
Färgerna är ju så fina!!! Loppis är toppen!
Kram

Kristina sa...

Vilken vacker filt! Håller med om att färgvalet var en fullträff! Kram/Kristina

Karin Lindström sa...

Hej!

Åh, den är ljuvlig. Och sååå roligt att din mormor virkat den. Min mormor som virkat runda små dukar i parti och minut. Tänk att jag inte kom på tanken om en pläd. Nu finns hon inte hos oss längre annat än i våra minnen. Du hade verkligen tur där med garnet. Jag älskar den vackra färgen. Som en porslinfärg jag inte kommer på namnet på, ja lite som din underbara kanna!

Jag hoppas veckan är bra, och inte gör det så mycket att jobba nu. Här regnar det hela tiden idag och det är mörkt som på kvällen nu!
Vi har städat och bakat. Fast det blev lite fel ordning på det. Baka med en tvååring ska man inte göra när det är nystädat!

Kramar från Sörmaland!

Karin

alegni sa...

en sån vacker filt! färgen var ju verkligen en lyckoträff. en lyckoträff är också att ha en mormor som fortfarande klarar av att virka!
kram från ett regnigt finland
ingela

Vitt o Vältummat sa...

Vilke fin filt mormor har virkat! Färgerna gör den mycket finare än 70-talets murriga färgställningar.
Ha en bra dag
Kram/Åsa

Myownhome sa...

Åh vilken söt filt!! Och den blir ännu finare när det är någon närstående som har lagt ned sin tid på att göra den förstår jag! :)