torsdag 30 juli 2009

Lite handlat...

Att komma hem från en tripp, lång som kort, innebär ju alltid att man måste packa upp väskor. Dra igång tvätt och städa upp. Det är det trista. Det roliga är att plocka upp de små skatter man har köpt med sig hem. I förra inlägget skrev jag om Butik S, Österlånggatan 37 i Gamla Stan, där fanns det plats för det vackra...Såna butiker är för mig som balsam för själen...
Med mig hem därifrån blev det ett handgjort kort, vilka Sara som äger butiken gör själv, och ett bokmärke med tofs. Små saker som ligger framme och förgyller en byrå! Fick en liten lavendelpåse också, den har jag inte hunnit hälla upp...
Såg ni förresten Sara pyssla på TV innan jul? Hon gjorde det finaste luciatåg man kan tänka sig! (Minns dock inte säkert om det var i Leilas program, men kanske någon annan minns?!)
Hoppas ni har det riktigt bra i sommaren,- som snart går över i augusti! Tiden går alldeles för fort när man har roligt eller hur?! Dock undrar man ju om det blir något mer strandväder... Kantarellväder är det i alla fall! Tänkte leta bland Ernst smaskiga recept nu för att finna något lämpligt till helgen...

Kram!/

17 kommentarer:

Blåbärs och smultronstället sa...

Tänk vad många mysiga saker man kan hitta när man är ute och reser. Jag gillar att köpa med mig lite saker hem som lite minnen...
Vi har plockat en hel del blåbär( visar recept på Blåbärscheesecake idag)kantareller vill jag också ge mig ut och leta efter. För de är svårare att hitta...
Ha en fortsatt fin sommarvecka med lite sol förhoppningsvis:-)
Kram Susanne

Mjuka sa...

Den butiken har jag hört talas om, men aldrig besökt!! Roligt att packa upp små skatter!
Kram Malin

My Lovely Things sa...

Låter som en härlig tripp!!
Jag är i det stadiet nu när jag hartvätat och tvät för att kuna packa alla våra väskor fulla!! Vi drar i väg snart på sem..

Tänkte just på det..Att när man kommer hem så börjar tvättprocessen igen!!

Underbartfint kort..
Ha det så bra..
Kram Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den verkar himla mysig den butiken S. Ska komma ihåg den till nästa besök i storstan. Jättefina saker du köpt, fina minnen av en rolig resa.
Kramar AnnaMaria

Fröken Fräken sa...

Besökte Butik S när vi var i Stockholm tidigare i somras (medan man fortfarande hade massor av semester kvar, till skillnad från nu...)men det blev inget fyndat. Men det var ett härligt ställe!!
Ni verkar ha haft en underbar tripp till huvudstaden, blir ju sugen på att åka dit igen. ;-)

gamla skolan sa...

Så vackert ! Jag vill också gärna åka dit , verkar vara så mycket fint där ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Nettan sa...

Va fina saker å vilken mysig liten tripp ni verkar ha haft! Tack för butikstipsen...hade halt glömt bort vad butiken syster lycklig hette när jag skulle leta efter en grej på hemsidan..så nu hittade jag! Tack, tack! Ska oxå ta en liten tur till huvudstaden i slut av Augusti!
Kram Nettan

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Verkar vara en riktigt mysig butik. Fina skatter hade du med dig därifrån.
Sommar? Vi har festival här i helgen och bara hoppas på att det blir uppehåll.
Känner att jag missat det mesta av Ernst nu, får väl kolla hemsidan.
Kantareller låter gott!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

STENLYCKA sa...

Så fint kort och bokmärket med tofs det vore något att ha på mitt bibliotek, att få ge till alla låntagare. Så vackert det var.
Ha en mysig fredagskväll!
Kram

alegni sa...

sant, att packa upp igen är det värsta med vilken tripp som helst. jag har precis packat upp efter tre dagar på stugan. bäst att göra det direkt, så man slipper se alla kassar o all smutstvätt :)
kram
ingela

Marie sa...

Jag var också till Butik S tidigare i somras, ljuvlig butik och Sara var ju världens gulligaste! Så fina saker du köpte och vilka underbara foton du har tagit.

Ha en trevlig helg Mariette!
Kram Marie

Bygatan sa...

Men vilken trevlig Stockholmstripp. Jag har längtat såå till att besöka butik S men inte kommit dit än. Hon har skickat mig ett kuddfodral förut och det var det finaste paketet jag fått per post iaf.

Årstiden är en annan favorit:-)

det är så fint att ha lite speciella saker framme som man blir påmind om när man går förbi.

Trevlig helg!

Kram Lena

johanna sa...

Hej
Visst är det mysigt att packa upp skatter=)) S är helt underbar ,älskar den butiken!
kraaaaam

Viola sa...

Vilket vackert kort....nog har man packat upp saker efter mina dagar i de två landskapen...handlat en hel del till mig själv och massor till butiken..så just nu ser det ut som kriget här hemma...:) en vecka kvar på ledigheten sedan börjar allvaret igen..får då lite småångest faktiskt...tycker aldrig om när sommaren lider mot sitt slut..känner alltid ett sådant vemod inom mig..hoppas helgen är skön, kram

millandante sa...

Vissa saker är ju trevligare att packa upp än andra...
Fina bilder!
Kram

Sjabbig men chic sa...

Ja, precis så är det. Det tråkiga är att packa upp kläder och tvätta och det roliga är att få packa upp om man har inhandlat något nytt och fint som du har gjort.

Kram Lisa

♥ Fyra årstider sa...

Du är gullig du som tycker vi har härliga projekt..jag som alltid förundras av dig och din fina butik. Det vore drömmen!!
Kram Lotta