söndag 19 juli 2009

Gamla saker som glimrar!

Efter helgen som varit kan jag bocka av flera saker från min "önskelista"!
Bla ett gammalt bakbord, en gammal tallrikshylla (som jag bara sett andra lägga beslag på innan jag kommit fram), ja ni vet ju säkert hur det är med det! It sucks! Men det är ju loppis det!
Och så var det diverse Rörstrand och engelskt porslin... Jag är verkligen såld på porslin! Det ena är vackrare än det andra!

En annan sak jag blev väldigt glad över var den gamla spegeln som var trasig i bägge nederkanterna,- så den gick inte på så många kronor. Men den lyfte min byrå! Och så fick fick den lite bling* som sällskap i form av guldträdet som jag inte trodde var min stil riktigt, det såg först bara så pråligt ut där det stod bland krimskramset! Men det kanske var det regniga vädret som satte fart på höstkänslorna....Rosbladen blev fallanda löv, hmm, eller?! Hur som helst - I like it!


Lampa Europa Möbler.
Skåpet är ett gammalt från min farmor och farfars hus, vilket vi hade som leksaksskåp här hemma. Men det var brunt och tungt och tråkigt. Så för ett par månader sedan målade jag om det, sorterade ut leksaker,- ni vet ju barnen växer ifrån!, och fyllde det med fotoalbum, pärmar och pyssellådor. För övrigt står det i ett rum där jag inte är så glad över tapeten...eller snarare färgen på tapeten för tapeten i sig är snygg! Detta har varit "the library", men nu har bokhyllorna fått stryka på foten så kvar är skrivborden och en gammal äppletsoffa har fått flytta in istället.
Tänk vad kul det är att ändra om! Inget får vara som de varit, (för länge)!*

Önskar er en fin ny vecka! Hoppas ni har semester och njuter av livet! Eller snart får semester i alla fall!

Kram!

14 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen...Ja Österlen var verkligen fint. Härliga bilder du visar. Det är så kul att se vad alla fyndar för jag har kommit på att jag är ingen loppistjej. Men som sagt kul att se hos alla andra..

Kramkram Anne

Hannis sa...

Visst är det mysigt när man gör dom där fynden!
Jag älskar känslan av att gå omkring bland alla gamla fina saker.

Vackert på ditt skåp!

Kram Hannis

♥ Fyra årstider sa...

Vilka njutningsfulla bilder..och vad kul att hitta något man tycler om.
Kam Lotta

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhh vilka fiona bilder, och fina saker..
Vet du, nu baxnar jag, har du fått tag i ett gammalt bakbord o tallrikshylla, det står högt på min lista också..
Ha dte gott
Kraam Anette

rosenskära sa...

Godmorgon Mariette! Vilka bilder! Och vad roligt att överraska sig själv med något som man tror att man inte vill ha! Trädet med guldlöven är en fantastisk grej - helt out-of-limits! Har aldrig sett något liknande!

Det är skönt att vara hemma igen, vi ska upp till Kolmården en sväng också, men det får vänta några dagar, måste röra lite på mig emellan!

Kramar
L

C De-sign sa...

Så fina saker du visar....underbara bilder och en fin blogg...glad att jag hittade hit! Ha en bra sommarmåndag! Kram fr C

Nettan sa...

I like it too! Så fint alltihop! Å vilken lycka att få tag i grejor man länge velat ha!! Grattis!
Kram Nettan

Stina sa...

Härliga bilder.:-)

bikim sa...

Glorious pictures! Love the lamp and the tray and the flower and the statue... ok ... everything.
Thanks for sharing. you have a beautiful blog that i will be following, if ok.
Rosa from Portugal

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härliga fynd, visst blir man bara sååå glad! Själv har jag också fyndat lite idag, ska försöka lägga upp bilder på dem sen.
Ha det fortsatt härligt på semestern,
kram Lydia

Kristina sa...

Hej! Vad fint du har gjort det! Ja visst är det härligt att loppisfynda, även om man ibland svär tyst för sig själv =) men det var roligt att höra att du fick tag på några önskegrejer i alla fall.. Ha en härlig kväll! Kram/Kristina

Fröken Fräken sa...

Här fyndas det ser jag! Det verkar vara rena skattkammaren där i dina trakter... här var det en rätt stor auktion i helgen, men jag var aldrig dit efter som det var kalas samma dag. Så nu var jag in och kollade vad vissa saker gått för.. och det skulle jag ju aldrig gjort... rokokostol för 150 kr... precis som jag vill ha!
Jag tyckte också trädet hade sin charm, det är extra roligt när man hittar sådant som man inte alls trodde att man skulle gilla.

Våglyckan sa...

Vilken fin byrå och roligt med en historia därtill. Grattis till fynden :-). Ha en bra vecka!
kram från mig
/maria

Annika Christensen sa...

Oj oj vad mycket jag missar hela tiden!! Fint fint fint...
Det är nog precis samma sak med kuddar eller gosedjur skulle jag tro.
Jag jobbar på fast när det regnar blir det lite tid till datajobb istället. Då är bloggarna mina arbetskamrater.
Ha det gott
Annika