måndag 27 april 2009

Mera butik!

Idag blir det en väldigt lååång bildkavalkad med foton från nya butiken. Lite mer detaljerade bilder denna gång. Som ni ser så säljer vi både gammalt och nytt. Och vi säljer det mesta, men inte riktigt allt...
Idag har det kommit ännu mera gratulationer och jag blir så otroligt glad varje gång för jag hade inte räknat med det. Att människor som inte känner mig vill visa sin uppskattning och kommer med presenter, det känns fantastiskt och så generöst!!! Det glömmer man inte!
Det är väldigt trevligt att stå bakom disken och se nya kunder komma in och göra stora ögon och sen sucka..." så fint ni har gjort det!"Här är ena dörren in till verkstaden. Det var här den igensatta porten som varit till slakteri suttit. Vi tog bort arbetsbänken som satt framför och öppnade upp en ny dörr och satte dit en gammal förstås!I ena hörnan skymtar fotot på hästskon som låg under trappan på framsidan. Den tittade fram när den gamla trappen lyftes bort.Vi har gjutit ny trappa, som bara väntar på att härda färdigt så vi kan lägga på sten. Den gamla hästskon är gjuten in igen. Enligt gammal tradition.
Jag älskar själv personliga butiker med mycket känsla och det har jag äntligen fått! Lite livsstilsbutik i den lantliga stilen. Fast vi har inte hunnit "bo" in oss så det är lite problem med att hitta var man lagt alla grejer...
Den här skylten har vi upptäckt att det finns efterfrågan på. Så den kommer man att kunna köpa (fast inte just denna).Här står slakteriporten, lutad mot väggen, syns lite från sidan...det andra är kyldisken.
Presenter...härlig väska med tungt innehåll!
Kolla vad jag fick av Lena!!! En tavla hon gjort! Kan man känna sig annat än hedrad! Och hon hade dessutom med sig...
...med hälsningar från omtänksamma supergulliga Jenny och Karin (Lilla Huset på Prärien & Karin Lindström) de har alla bloggar jag tycker så mycket om!
Stor kram till er alla tre! Vad vore denna värld utan vänlighet?! Måste också passa på att tacka er alla som skickat så fina omtänksamma hälsningar på bloggen (med risk för att bli tjatig) men det gör mig så otroligt glad!

Vad var det då vi gjorde för att detta skulle bli verklighet?

Bland annat; * Dragit in vatten* Kopplat om elen * Bytt alla skyltfönster * Bytt alla dörrar * Isolerat * Nya element * Rivit väggar och byggt upp nya rum till kök, kontor, toalett och under trappen blev det en städskrubb * Målat om alla väggar och många möbler * Byggt "skärmtak" till våra sommarblommor där gamla fönster satts in * Hela gårdsplanen har grävts upp och nya rabatter har anlagts och singel har lagts ut * Parkering har gjorts på gårdsplanen * Två nya trappor har gjutits * Gamla möbler har fått snickras upp på plats just för det var så gammalt...* Våra gamla fönster sattes in i väggen vid entrèn och så mycket som möjligt av samma vägg revs för maximalt ljusinsläpp* Ny, men begagnad, blomsterkyl byggdes upp och kläddes in mm och detta på lite drygt en och en halv månad. (Vi hade öppet i gamla affären samtidigt.) Lite på skämt så kändes det som att jag blev tio år äldre under denna tid eller rätt sliten vilket man nu vill kalla det....(?)

Men den som förtjänar ett STORT tack är min storebror, Mikael, som tagit sina helger och även kvällar att komma och hjälpa oss. Tack snälla! Utan dig hade vi inte kommit så långt på den tiden vi hade på oss.

Hoppas ni inte somnat!
Eftersom det är måndag är det ju också vårtecken som gäller. Från vår trädgård lite smått...


Ja, det blev ett långt inlägg! Slut för idag! /Kram!

27 kommentarer:

rosenskära sa...

ååååhh.... jättefina bilder och så rättvisande. Tack för att du visar mer, vi tröttnar inte. Roligt också att få höra allt som gjorts på så kort tid, snacka om att ni måste haft tummen i ögat på hantverkarna...?! Det glömde jag fråga, precis som en massa annat som vi får ta en annan gång!

Nu hoppas jag att urstädningen av gamla lokalen snart är avklarad och att du kan ha en andhämtningsdag (eller kanske halvdag) snart!

Kramar/L

Våglyckan sa...

Jättemycket fina bilder att njuta av och få inspiration av. Tack för det!
Kram från mig
/maria

Anonym sa...

Underbara bilder!!!!!

Jag bara scrollar upp och ner, ljuvligt!

Vad glad jag är för din skull som kan öppna butik och ha så mycket fint. Jag har kollat runt här i Stockholm men det är verkligen sjuukt dyra hyror, helt omöjligt att starta något.

Hoppas ni har öppet i augusti då ska jag försöka komma förbi din butik när jag är på semester

Kramen från mig
Lena

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Personlig ja, det är just så butiken ser ut...personlig och härlig! :o)
Ja, Trädgårdsdrömmar har öppet lördagar och söndagar kl 11-16 fram till jag har sommarlov, sen kan jag ha öppet lite mer.
Ha en fortsatt härlig vecka,
Lydia

Stenlycka sa...

Tack för att du visar din underbara butik, längtar efter att få komma in till dig och få stora ögon. Sååååååå.........fint, måste kännas underbart roligt.
Hoppas du kan vila lite nu.
Många lycka till kramar!

Hannis sa...

Så fantastiskt!
Det är så fint så jag bara suckar!
Vilket arbete och känsla ni skapat i butiken!

Kram Hannis

bykerstin o. butikblandannat sa...

GRATTIS!
Jag ramlar av stolen - Har ni öppnat nu alltså! Gu så roligt!! Å du är min stora inspirationskälla eftersom jag går och skrotar i en bod som kanske kanske blir butik. Själv har jag lagt ner EN dag på att rensa upp en skogsglänta runt boden och jag känner mig redan 10 år äldre "fniss". Men oj så roligt det är! Ser framemot fortsatta bilder från butiken - så roligt att se hur man kan lägga upp allt. Stort lycka till med allt och vi ses snart igen! Kram Kerstin

LantlivsAnette sa...

Ojjj, vilket underbart inlägg det här var !! Jag har suttit nu en stund med kaffe koppen i handen och bara gapat över allt vackert !!
Himmel vad du är duktig alltså, och vad ni har fått jobba och slita...jag vet, vi flyttade ju också hela vår butik för drygt ett år sedan, men ni har ju renoverat lokalen också !!
Förstår om du känner dig sliten..hoppas att du får vila mellan varven..
Lycka till nu med din uuunderbara butik !!
Hoppas att kunderna strömmar in varje dag o handlar i massor och inte bara tittar och får inspiration som tyvärr väldigt många gör nu förtiden !!och det kan vi ju inte leva på..
Kraam Anette

alegni sa...

så ni fått slita, men resultatet är ju så fantastiskt, så det har säkert varit värt allt i alla fall!

du, filialen i vasa kunde ju jag förestå sen när den blir av ;)

ha det gott, hoppas ni får pusta ut snart!
kram
ingela

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

De e otroligt så mycket fint ni ordnat , förstår att folk häpnar när de kommer in , vilken upplevelse !!
Men vilket jobb , bra jobbat och njut nu !!
Önskar jag vore där !!
Kram/Lotta

Anna sa...

Wow vilken ljuvlig butik du har! Den skulle jag mer än gärna vilja besöka! Ser underbart ut alltihop!

GRATTIS!

Kram
:)Anna

Viveka i Bläckhornet sa...

Men älskade du vilka fina bilder. Jag nästan svimmar! Det är inte klokt så bra det blev.Och vilken fanastik smak du har. Det får bli min dröm att komma och besöka dig :)
Förstår ju att ni slitit som djur ett tag. Nu hoppas jag att ni får lön för mödan med många kunder och stor försäljning...
Fortsätt att visa bilder- jag längtar till varje inlägg :)Ska fråga dottern hur man gör klickbara bilder, det var hon som gjorde det till mig. Så du är inte ensam om att inte veta..hihi.

Ha det gott vännen

varma kramar Viveka

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ååååhhh vilket härligt inlägg, och vilken härlig butik ni har fått till! Tänk om det inte var så långt borta, då skulle jag komma störtande direkt! Helt underbara och inspirerande bilder!
Jag önskar dej all Lycka med den nya butiken!Kram
Marie

Kristina sa...

Oj vad fina bilder! Jag finner inga ord, allt är så vackert..

Lilla huset på prärien sa...

Men åhhh vilka bilder! Så fint allting är! En riktig "feel-good butik"! Jag vill vara där hos dig och känna dofterna och plocka bland alla sakerna. Gud vad mysigt!! :)

Största kramen Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det ser så fint ut, du kan känna dig glad och stolt! Och så många presenter du fått, förstår om du blev lycklig. Det var en härlig bild-kavalkad, tack för att du visar oss.
Kram till dig
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Oj.. jag tittade på bilder så jag glömde svara. Vet inte om spegeln är Sia, men det kan det nog vara, den affären har saker därifrån.
Kram igen
AnnaMaria

Designe sa...

Åh, det ser helt underbart ut i butiken! Önskar att jag hade lite närmare för då skulle jag oxå komma och kika och handla! Kul att få se så många bilder! Det ser stort ut där inne oxå! Ha det bra och lycka till med butiken! Kram :)

Fru Ekeby sa...

Hallojsan! Så underbart fint du har i din butik! Lycka till önskar fru Ekeby!

Tidsmästarinnan sa...

Vet du vad, jag får hjärtklappning. På allvar! Det är så himla fint! Och så hoppas jag att jag kan få möjlighet att kika förbi dig i sommar eftersom vi brukar vara i Hallandskrokarna då. Stort och varmt grattis till en helt underbar butik!!

Kram
Susanne

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Men vad fint! Vet du, det käänns som om du förverkligat alla mina idéer om hur en skön butik skall se ut! Grattis igen och lycka till!
Kramar till dig vännen!
nina

Bygatan sa...

Men såå fint! Så roligt med många bilder, jag tröttnar inte!! Vill se ännu mera.
Sån härlig känsla i bilderna så det känns som jag varit i butiken lite iaf;-))

Vilket otroligt jobb ni lagt ner, beundransvärt. Hoppas nu att du har lite tid över att ta igen dig och att kunna njuta av det arbete
ni utfört.

Vilka fina presenter du fick av tjejerna, de verkar så goa och rara!
Önskar dig en skön valborg!

Kram Lena

Karin Lindström sa...

Hej min kära vän!

Så roligt att få se alla dessa bilder, som sagt hade jag vekligen gärna kommit men man vet aldrig vart vi hamnar i sommar!!! Vad roligt att få se Lenas tavla också, den är underbar.

Jag har ju själv gjort en liknande sak med min förra butik. Jag totalrenoverade lokalen som var i ett 16oo-tals hus. Fast när jag tog över den var det mera 60-70 tal över den. När jag väl öppnade så fick alla samma aha upplevelse. De var alla så tacksamma för vad jag gjort och alla tyckte att stan verkligen fått ett lyft tack vare mig! Det är så roligt att få den responsen av kunderna, då orkar man ju gärna med allt slit. Jag kommer precis ihåg hur jag irrade runt som en yr höna de första dagarna, var hade man lagt allt!!!
Det glädjer mig verkligen att ni lyckades och jag hoppas nu att butiken kommer att bli en stor succe för er!

Tack också för dina alltid så rara ord hos mig! Vad skoj att du gillar bilderna. Jag är verkligen en ammatör på att ta kort, och har nästan aldrig tagit några bilder innan jag började med bloggen. Det känns ju extra roligt att få lite berömm då! Morotsoppan gjorde sig bra på tallriken, och den smakade ljuvligt också *ler*!

Ha nu en jättetrevlig Valborg och skön helg! Får du några dagar att vila dig på?

Många varma hälsningar från Sörmland!
Karin

marianaskeramik sa...

oj vilka fina miljöer du har byggt upp! ha en bra valborg
marianaskeramik

Marie//Tekla Maräng sa...

Men så fint, underbart vilken känsla det är utstrålning genom datorn vilken AFFÄR. Åh kan man åka tåg eller buss eller så till din fina butik. Det är verkligen en dröm att få åka och hälsa på hos dig där i affären.
Vad skönt det måste kännas att Ni han med allt som skulle göras och att hantverkarna var med på noterna.
STORT GRATTIS och LYCKA TILL!!!
Kramar i massor Marie:)

Marits vita skrin sa...

Men vilken underbar butik du har fått...
Det ser helt otrogt ut. Vilken härlig mix av saker.

Kram på dig och ha en skön valborg.
Marit

Inspiration i vitt sa...

Ojojoj jag tror jag dööör eller svimmar i alla fall!!!!
Hur mycket fint kan man visa på en gång.
Det var den mest inspirerande butik jag sett på länge,
vad ni måste ha slitit som djur för att få till allt det där.
Nu kan du verkligen vara mer än nöjd med din otroligt vackra och mysiga butik.
Jag skulle såå gjärna vilja komma till dig nån gång, kanske har jag vägarna förbi.
Kramar till dig/Ingela.