fredag 13 mars 2009

Värme

Ena stunden är det vår och nästa känns det som julafton! Vad gör man då för att muntra upp sig i väntan på att det ska smälta? Tänder en brasa i öppna spisen och plockar fram lite vårtecken som ägg kanske...
Idag har jag tagit fram all påsk i butiken *på begäran*...annars hade jag nog dragit ut lite på det.
Denna bilden är tagen i vårt matrum. Vi har en öppen spis som vi eldar i ibland. Mysigt! Fast ibland blir det lite fööör varmt. Det kan nog vissa gäster intyga!
Bredvis spisen står en gammal stol jag räddat från "kastningsstatistiken"! Där i en kudde från Svenskt Tenn, design Josef Frank. Tyg - La Plata. På spisen har jag diverse bilder jag brukar variera. Lätt när man bara hänger det i klämmor! Den rostiga luckan är ett minne från kaminen jag skulle släpa hem och som föll åt fyra håll när jag skulle lyfta upp den! Snopet! Fast rätt roligt efter en liten stund tyckte både barnen och jag...
Den lilla sopskyffeln tyckte jag att barnen kunde sopa upp sina smulor med *skämt*. Och det funkade faktiskt någon gång också! Den minste mannen i huset tyckte det var kul ett tag och mamman var så glad när alla smulor försvann i ett nafs! Perfekt!


Jag ska framföra alla fina hälsningar till mormor angående tehuvan! Hon blir säkert glad!
Trevlig helg!
Kram!

23 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Jättemysigt! Och det där tyget älskar jag.

Kram Lisa

Jeanette Hornbeck sa...

superfint, hoppas du sätter dig ner en bra stund.
kram Jea

Viola sa...

Ville titta in och önska trevlig helg, här eldas det för fullt i kaminen, är i vattenhålet och har helg, visst är det mysigt med brasa, kram

Home No.1 sa...

Ser så hemtreligt ut=)
Mys på i helgen nu!
Kram Annica.

{oc cottage} sa...

What an awesome fireplace!

m ^..^

Bygatan sa...

Va mysigt att kunna sitta där en stund!
Josef Frank tyget är ju så klassiskt.

Jag har inte ens tänkt på att det är påsk snart..brukar inte påskpynta nu när barnen blivit stora men ett vackert ägg kanske det blir. Ditt var så vackert!

Trevlig helg, kram Lena

Lilla huset på prärien sa...

Fast det är mysigt att elda i öppna spisen ibland. På vårkanten och höstkanten kan man fortsätta med det tycker jag. Och vi har likadan insats du och jag, en Keddy eller hur? :)

Ha en riktigt skön helg!

Kram Jenny

Weißer Vintagezauber sa...

Hallo, das ist ein toller Kamin,richtig gemütlich.Es sieht total kuschelig schön bei dir aus.Genieße das Wochenende,bis bald
Elke :o)

♥ Fyra årstider sa...

Jag får sådan värme när jag besöker dig.
Kram Lotta

Lärarbostaden i grönskan sa...

Gud vilken fin höra! Det blåa känns så fräscht och vårigt. Det där söta Majakortet har jag också hemma, så sött! Var har du köpt dina underbara påskägg? Finns de kanske i din egen butik? Den verkar förresten bli så fin:)

Stor kram Amanda

S o F sa...

Fantastiskt vacker kudde!

Ser mysigt ut hos dig...

Ha det!

VITA NYANSER sa...

Vad mysigt med en brasa! Här uppåt landet har vi snöväder ena stunden och lite takdropp andra, men mycket snööööö!!!! Skulle vara härligt som er att ha vår riktigt, med krokusar, men det syns inte en tillstymmelse till det här. Vi har haft Halmstadsbesök här några dagar, de begav sig hemåt idag. Åker vi ner och hälsar på dem i sommar så kommer jag och besöker butiken.

Ha en skön lördag!
Kram L-L

Tine sa...

hello my friend...

ahhh-this is what i need...some colours and some fire...it's a shame..we have march and everything single day it rains in germany...

heartly hugs tine

Living by Milla sa...

Det ser verkligen inbjudande ut. Här hemma eldar vi också för än är det lite urrigt.

Skön helg!
kram Camilla

Marie//Tekla Maräng sa...

Hoppas att du har hunnit suttit ner där vid brasan och bara njutit.
Så fint tyg...
Kram:)

purple area sa...

Åh, vad snyggt!!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Underbara bilder från ditt hem! Jättevackert!
Må så gott!
kram vännen!
nina

Vikeskärs hem och vardag sa...

Härligt med en braskamin. Jag vet hur varmt det kan bli, har minnen från vår stuga då det eldades så man trodde man var i en bastu :) Här har inte våren kommit än, jag väntar på att snön ska försvinna.
Ha en bra söndag, kram

♥ Fyra årstider sa...

Jag tar ett par dagars bloggpaus ♥..ska ladda ny energi och fota.
Ha det gott!
Kram Lotta

MODERN COUNTRY sa...

Hei Tulipa!

Aller først vil jeg få gratulere deg, du er vinneren av Putetrekket!! Du kan selv velge om du vil ha knapper eller knyting bak, og også hvilken bokstav du foretrekker.
Her er min mail:

vinterhvitt@online.no

Jeg må bare si det er herlig og komme inn hit, aå herlig varmt hjemmetrivelig med mye Inspirasjon. For et herlig peishjørne du har! Klart det må være mysig og sitte der og bare nyte. Håper du hadde en trivelig helg.

Ha det godt!
Klem/Aina

VITA NYANSER sa...

Ha en bra målarsöndag! Jag ska försöka få fart på mina penslar här i veckan, nu var det längesen och jobb hopar sig. Ha det bra!
Kram L-L

Jannicke sa...

Så utrolig loselige bilder!
Og gratulerer med pute-seieren hos Modern Country!!

Stjärnor & Champagne sa...

Vad härligt det ser ut med fåtöljen vid brasan. Önskar att jag hade en kammin eller liknande. Får nöja mig med öppen spis på landet. Vad inlägg du har gjort sen sist, mycket fint.

Kram Anne